
Pastasalat med jordbær og yoghurtdressing

Ingredienser:
- 200 g pappardelle (bred båndpasta)
- 250 g jordbær
- 200 g tomater, gerne i forskellige farver
- 1 hovedsalat
- 150 g feta
- 1 håndfuld saltede pistacienødder uden skal
Yoghurtdressing:
- ½ fed hvidløg
- 1 bundt frisk mynte
- 1 citron
- 3 dl yoghurt naturel 3,5 %
- Salt og peber

Yoghurtdressing:
Pil hvidløg, og hak den fint.
Skyl og hak mynte fint.
Pres citronen.
Rør citronsaft, mynte og hvidløg sammen med yoghurt i en skål, og smag dressingen til med lidt salt og peber.
Lad dressingen hvile i køleskabet indtil servering.
Tip:
Har du yoghurtdressing tilovers? Brug den til at marinere kylling eller i sandwich og burger. Den kan også sagtens nydes som dip til sprøde grøntsagsstænger. Yoghurtdressingen holder sig ca. to døgn på køl.
Pastasalaten:
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Dræn pastaen i en sigte, og vend den med lidt olivenolie i en skål.
Skyl og nip jordbær, og skær dem i skiver.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Skyl og tør salaten, og del den i salatblade.
Smuldr fetaen groft.
Læg salatbladene i serveringsskåle, og fordel pasta, jordbær og tomat ovenpå.
Top med feta og pistacienødder, dryp med yoghurtdressing, og servér straks.