Krydrede pebernødder med et tvist

Her ved juletid er det et must at bage pebernødder. Dog kan den klassiske opskrift godt blive lidt kedelig, derfor har vi piftet pebernødderne op med frisk appelsinskal. Og det smager vanedannende godt!

Prøv denne gløgg - den er lækker sammen med pebernødder

Servér dine kager med stil

Pebernødder med appelsinskal

1 portion

Det skal du bruge

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker 
  • 1 æg
  • 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 275 g hvedemel  
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt hvid peber

Inspiration: Se flere julekager her

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Rør herefter æg og appelsinskal i.
  2. Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend dem i smørblandingen.
  3. Ælt dejen til den er glat og smidig.
  4. Del dejen i 8 stykker og tril dem til lange pølser på ca. 22 cm. Skær hver pølse i 22 stykker og tril dem til pebernødder.
  5. Læg pebernødderne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i en 200° varm ovn i 9-10 min. 

TIP Stil dejen på køl i ½ time, så er de nemmere at skære ud.

Læs Isabellas store julenummer mens du spiser dine pebernødder