Hollandaise sauce
Smager din mors sauce også altid bedre end din egen? Kom op i saucesuperligaen med vores guide til hollandaise sauce, persillesauce, vinaigrette og cæsardressing.
Lav en god lakseret til din hollandaise sauce
Hollandaise sauce - det skal du bruge
Ca. 1 kg nye kartofler
Salt
800 g laks
Lidt smør
Salt og peber
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hollandaise Sauce
250 g smør
3 æggeblommer
Saft af ½ citron
1 spsk fiskefond
250 g smør
Salt og hvid peber
Sådan laver du Hollandaise sauce:
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og salt, og bring dem i kog. Kog dem i 7-8 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække i vandet i yderligere 7-8 minutter. Del laksen i 4 stykker, og læg dem i et ovnfast fad penslet med smør med kødsiden opad. Krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen ved 170° i ca. 14 minutter. Sauce: Begynd med at klare smørret: Smelt smørret langsomt, og fjern skummet på toppen, inden du hælder smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med. I en anden gryde: Pisk æggeblommerne sammen med fiskefond over et vandbad, til massen bliver lys og skummende og begynder at tykne. Denne første piskning er vigtig - den gør din hollandaise sauce luftig. Nu begynder du langsomt at piske det smeltede, klarede smør i: Først lidt ad gangen, mens du pisker − siden i en tynd stråle. Det må ikke koge! Den færdige hollandaise sauce bør have konsistens som en tynd mayonnaise. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
TIP
Skulle din hollandaise sauce begynde at skille, kan du tilsætte lidt iskoldt vand og piske kraftigt. Vandbad er ikke et must - du kan godt lave din hollandaise sauce over et lille blus ved svag varme. Hold hele tiden øje med konsistensen og bunden af gryden. Det er her, du først kan se det, hvis der er for meget varme på, og æggene begynder at koagulere (stivne). Hvis det bliver for varmt, løfter du gryden op fra blusset, mens du pisker videre.
Cæsardressing
En hjemmelavet dressing til cæsarsalat smager bedst.