Tilbehør

Lav roasted potatoes som briterne

Gør som briterne og servér roasted potatoes som tilbehør til kødretter. Få opskriften her.
Af Marie Melchior 4.11.2014 Foto: Betina Hastoft. Regi: Privateje
roasted potatoes

Briterne elsker deres roasted potatoes og spiser dem hver søndag til "Sunday Roast" på pubber samt hjemme i privaten. Man laver roasted potatoes ved at koge kartoflerne, gøre dem lidt mosede og derefter bage dem i ovnen, så de får en sprød overflade. Lav en god sovs (eller gravy, som briterne kalder det) til, og servér kartoflerne til en lækker steg. Du kan også bruge roasted potatoes i en julemenu.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Er du vild med roasted potatoes, vil du sikkert også elske disse sprøde polenta-fritter

Ingredienser til roasted potatoes

  • 1½ kg bagekartofler
  • Ca. 1 dl olivenolie
  • 1 bundt salvie
  • 2-3 fed hvidløg
  • Revet skal af 1 usprøjtet klementin

Se også: De sprødeste flæskesvær

Sådan laver du roasted potatoes

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarte.
  2. Forkog kartoflerne i saltet vand i 8-10 minutter, og hæld vandet fra.
  3. Smør et ildfast fad med olivenolie, og læg kartoflerne tæt sammen i fadet.
  4. Giv kartoflerne et let tryk med bagsiden af en grydeske eller en kartoffelmoser.
  5. Dryp lidt olie over kartoflerne, og bag dem 10 minutter i en 200° varm ovn.
  6. Finhak salvie og hvidløg.
  7. Bland klementinskal, salvie og hvidløg sammen med resten af olien.
  8. Fordel krydderolien over kartoflerne.
  9. Bag kartoflerne yderligere 10-15 minutter i ovnen, eller til kartoflerne er sprøde og gyldne.

Læs også: 5 kreative vinterkranse