Tilbehør
Tilbehør
Lav roasted potatoes som briterne
Gør som briterne og servér roasted potatoes som tilbehør til kødretter. Få opskriften her.
Af Marie Melchior
4.11.2014
Foto: Betina Hastoft. Regi: Privateje
Briterne elsker deres roasted potatoes og spiser dem hver søndag til "Sunday Roast" på pubber samt hjemme i privaten. Man laver roasted potatoes ved at koge kartoflerne, gøre dem lidt mosede og derefter bage dem i ovnen, så de får en sprød overflade. Lav en god sovs (eller gravy, som briterne kalder det) til, og servér kartoflerne til en lækker steg. Du kan også bruge roasted potatoes i en julemenu.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: Er du vild med roasted potatoes, vil du sikkert også elske disse sprøde polenta-fritter
Ingredienser til roasted potatoes
- 1½ kg bagekartofler
- Ca. 1 dl olivenolie
- 1 bundt salvie
- 2-3 fed hvidløg
- Revet skal af 1 usprøjtet klementin
Se også: De sprødeste flæskesvær
Sådan laver du roasted potatoes
- Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarte.
- Forkog kartoflerne i saltet vand i 8-10 minutter, og hæld vandet fra.
- Smør et ildfast fad med olivenolie, og læg kartoflerne tæt sammen i fadet.
- Giv kartoflerne et let tryk med bagsiden af en grydeske eller en kartoffelmoser.
- Dryp lidt olie over kartoflerne, og bag dem 10 minutter i en 200° varm ovn.
- Finhak salvie og hvidløg.
- Bland klementinskal, salvie og hvidløg sammen med resten af olien.
- Fordel krydderolien over kartoflerne.
- Bag kartoflerne yderligere 10-15 minutter i ovnen, eller til kartoflerne er sprøde og gyldne.
Læs også: 5 kreative vinterkranse