Tilbehør

Nem opskrift på syltede agurker

Hjemmesyltede agurker er både nemme og hurtige at lave - og så kan du tilpasse smagen på syltelagen, som du bedst kan lide den! Få den nemme opskrift her.
af Camilla Biesbjerg Markussen. 23.03.2020

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når du sylter agurkerne selv, får de meget mere smag og friskhed end de købte. Det tager kun et øjeblik, og du har sikkert alle ingredienserne i skabet i forvejen.

Du kan selv tilpasse hvor syrlig, sød eller krydret syltelagen skal være og dermed få lige den type syltede agurk, som du bedst kan lide. De smager skønt som tilbehør til steg, og så er de klassisk topping på sandwiches, smørrebrød eller hotdogs.

I videoen kan du se, hvordan Birgit sylter små agurker fra sin egen have. Kan du ikke høste dine egne, kan du sagtens bruge de store, man kan købe i supermarkederne. Følg opskriften herunder!

Ingredienser

  • 1 agurk eller 4-5 små
  • 3 dl eddike (lagereddike eller æblecidereddike)
  • 120 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ citron

Sådan laver du syltede agurker

  1. Høster du små agurker fra haven, så start som Birgit i videoen med at rense dem og lægge dem i saltlage natten over. Køber du agurken fra supermarkedet, kan du starte på næste trin.
  2. Skær agurken i skiver eller behold dem hele, hvis de er små.
  3. Læg dem i et sylteglas. Tilføj krydderier, hvis du ønsker dette.
  4. Bring eddike, sukker og salt i kog.
  5. Rør citronsaft i og hæld lagen over agurkeskiverne.
  6. Lad agurkerne med den varme lage køle helt af, inden du sætter låg på. Sæt dem derefter på køl til næste dag.

TIP: Vil du tilføje ekstra smag til de syltede agurker, kan du tilføje skalotteløg, peberkorn, laurbærblade eller andre krydderier.