Entré

Mette gav sin trappe en makeover: Nu drømmer hendes Insta-følgere om samme farvekombi

af Mette Brøndgaard Seerup og Freja Bang Lyngbo. Redigeret af redaktionen. Foto: Mette Brøndgaard Seerup og Christina Kayser O. 12.10.2022
Da boligredaktør Mette Brøndgaard Seerup delte et billede af sin nymalede trappe på sin Instagram-profil, var hendes følgere ellevilde med resultatet. Nu deler hun farvekoderne!

Har du også forelsket dig i de farverige trapper, der dukker op igen og igen på Instagram og i boligreportager? Det havde vores boligredaktør, Mette Brøndgaard Seerup, så da trappen i hendes entré var træt og slidt, skulle den have en tur med penslen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan så trappen ud før - og sådan ser den ud nu!

Trappen var slidt og træt, inden Mette gik i gang med at male. Nu er den malet i en smuk kombination af gråblå og mørk rød.

5 tips til at male trappe

Er du blevet inspireret af Mettes smukke trappe til selv at gå i gang med pensel og maling? Her giver hun dig sine bedste tips til at give trappen en farverig forvandling!

1. Sæt god tid af

Der er utrolig mange flader, der skal males, og det kræver lidt forarbejde, så sæt god tid af til projektet. Er du god, kan det gøres på en weekend, men så skal du heller ikke lave andre planer.

2. Slib trappen for ujævnheder

Gamle trapper, der er malet flere gange, har ofte en del ujævnheder. Sørg for at få slebet de værste ned inden, du går i gang med malingen, så ujævnhederne ikke kan ses gennem det nye lag maling. Er trappen i træ eller malet før, behøver du ikke grunde, før du maler.

3. Gå efter træmaling med lav glans

Har dine trin en malet glat overflade, skal du overveje at gå efter en træmaling med lav glans, så trinene ikke bliver for glatte. Alternativ kan du vælge gulvmaling, som er mindre glat og mere slidstærkt. Mettes trappe er malet med gulvmaling på alle flader.

4. Fang løberne

Vær opmærksom på alle de lodrette flader, hvor malingen kan løbe. Du kan ikke undgå at bruge pensel, når du maler trappe, fordi der er så mange små kroge, du skal ind i, men når man maler med pensel, har malingen også tendens til at løbe, fordi der kommer en større mængde maling på ad gangen. Derfor skal du ikke gå for langt væk, når du har malet de lodrette flader på din trappe. Bliv og overvåg malingen tørre nogenlunde op, så du kan fange løberne med det samme. Når løberne at tørre ind, skal malingen hærde helt, før du kan komme til at slibe dem væk, og så bliver det for alvor et langtrukket projekt.

5. Mal hver andet trin

Kan du ikke komme i seng eller ud af dit hjem, uden at bruge trappen, kan du male trinene i etaper. Start med hver andet trin første dag, og tag så resten dagen efter. Du kan godt gå lige så stille på trinene efter et døgns tid, men malingen er først helt hærdet efter 14 dage.

Begge farver er fra Farrow & Ball.

Er du vild med malede trapper? Se flere farvekombinationer i hjemmene her: