Forretter

Pindemad: Røget ørred med purløg

En virkelig nem sommersnack, som gør sig godt som en let forret eller som del af en hel menu med mad på pind.
af Inge Skovdal 4.01.2021 Foto: Skovdal.dk
Røget ørred med purløg
6 personer

RØGET ØRRED MED PURLØG MED PURLØG

  • 2 spsk. smør
  • 250 g røget ørred
  • 1 spsk. cremefraiche 38 %
  • 1 stor potte purløg
  • 20 små træpinde
Sommermad må gerne være nem og uformel mad, som nemt kan spises med fingrene på terrassen, inden hovedretten er klar. Og nemme er lige præcis, hvad de her små ørredhapsere med purløg er. Det tager ikke mange minutter at lave dem, og så skal de faktisk bare stå i køleskabet nogle timer, inden du og dine gæster kan sætte tænderne i de små bidder på pind. Prøv også: Spyd med melon og parmaskinke

Røget ørred med purløg med purløg

  1. Smelt smørret, og lad det afkøle. Hak den røgede ørred groft. Bland den med afkølet smeltet smør og cremefraiche.
  2. Hak purløget fint. Form 20 små ørredkugler, og rul dem i purløg. Sæt dem på pind, og stil dem i køleskabet nogle timer.

Prøv også: Kyllingespyd med peanutsauce

Prøv også: Saftige sticks med græskar og parmaskinke