Bagt ørred med grøntsagsfyld

Bagt ørred med grøntsagsfyld

Lav en let og lækker sommerret, og servér hel, bagt ørred fyldt med gode grøntsager og med stegte gulerødder til.

Tirsdag, 17. maj 2016 - 15:27 - Tekst og foto: Inge Skovdal / Skovdal.dk
Sommermad må gerne være let - både på den ene og den anden måde. Hele ørreder fyldt med lækkerier i form af bl.a. persille, cherrytomater og hvidløg smager fantastisk efter en tur i ovnen og er den perfekte portionsanretning, hvis du skal have gæster. Gulerødderne skal bare skæres i stave og lægges i ovnfadet sammen med de indpakkede ørreder. 
 

Bagt ørred med grøntsagsfyld

6 personer
Det skal du bruge: 
  • 6 små ørreder
  • 12 cherrytomater
  • 1 bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. salte kapers
  • 2 dl lys sherry
  • Salt og peber
  • 500 g nye gulerødder

Prøv også: Lækre småretter med fisk og skaldyr

Sådan laver du bagt ørred

  1. Tænd ovnen på 225°. Rengør fiskene, eller få fiskehandleren til det.
  2. Hak tomater og persille groft, og kom det i en skål. Pres hvidløg over. Hak græskarkernerne, og rør dem i fyldet sammen med kapers.
  3. Fyld de rengjorte fisk med blandingen. Læg fiskene i hvert sit stykke folie, og hæld lidt sherry ved. Krydr med salt og peber. Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
  4. Læg foliepakkerne i en bradepande sammen med gulerødderne, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Servér fisken med stegte gulerødder, salat og vilde ris til.

Prøv også: Kold agurkesuppe med røget laks

Læs mere om:

Læs også: