Aftensmad

Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Her får du opskriften på en asiatisk fortolkning af den klassiske hverdagsopskrift på boller i karry. Med ganske få justeringer giver du retten et helt nyt liv med eksotisk strejf.
af Camilla Zarah Lawes, camillalawes.blogspot.dk 20.04.2018 Foto: Wichmann+Bendtsen Photography. Regi: notredame.dk.
Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Hverdagsklassikeren boller i karry har fået en asiatisk nyfortolkning! Ved at udskifte svinekød med kylling og tilsætte kokosmælk i saucen får retten et nyt og mere friskt udtryk. Opskriften på de hjemmelavede krydrede kyllingeboller i kokossauce er nem at gå til og er en skøn variation, når du vil servere kylling på en hverdag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sund kylling i karry

Det skal du bruge til krydrede kyllingeboller i kokossauce:

4 personer

Krydrede kyllingeboller:

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 2 cm ingefær
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt cayennepeber
  • Salt og friskkværnet peber

Ris:

  • 3 dl jasminris
  • 7 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. karry

Kokossauce:

  • 25 g smør
  • 1 spsk. karry
  • 2-4 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogelage
  • 1 dåse kokosmælk
  • Salt og friskkværnet peber

Desuden:

  • 1 dl kokosflager
  • ½ chili
  • 20 g tørret mango

Prøv også: Kylling i fad med kartofler og grønt

Sådan gør du:

Krydrede kyllingeboller:

  1. Rør kyllingekød sammen med æg og mel. Riv løg og ingefær, og bland det i farsen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør farsen, til den er fast. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Hæld vand i en gryde, og bring det i kog. Form kødboller af farsen med en spiseske, kom bollerne i det kogende vand, og skru ned for varmen.
  3. Lad kødbollerne simre i 12 minutter. Sluk dernæst for blusset, og lad bollerne stå i vandet.

Ris:

  1. Kom risene i en gryde med vand og salt, og bring det i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad risene simre i 12 minutter.
  2. Sluk for blusset, og lad dernæst risene trække i 8 minutter. Drys de færdige ris med karry.

Kokossauce:

  1. Smelt smør og karry i en stor gryde, drys med mel, og rør en melbolle. Tilsæt 2 dl af kogelagen, og rør en jævn sauce.
  2. Tilsæt kokosmælk, og justér evt. saucens konsistens med den resterende kogelage.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber, kom bollerne i saucen, og varm den godt igennem.
  4. Varm en pande, og rist kokosflagerne, til de er lysebrune. Skær chili og tørret mango i fine terninger, og servér kyllingebollerne med ris og drys af kokosflager, chili- og mangotern på toppen.

Vild med asiatiskinspirerede retter med kylling? - så se også: Asiatiske kyllingefrikadeller