Luksus-hotdogs med bagte tomater

Hotdogs er en skøn klassiker - og med blot et par ekstra råvarer kan du lave din helt egen, endnu lækrere luksus-variant! Prøv denne opskrift med bagte tomater, saltede løg og hjemmesyltede agurker.

Mandag, 15. januar 2018 - 9:32 - af Gitte Heidi Rasmussen. / Foto: Stine Christiansen.

Vi er vilde med hverdagsklassikere! Og ikke mindst dem af slagsen med et lille, ekstra tvist. Overrask gæsterne omkring middagsbordet med disse lækre hotdogs i luksusklæder. De ovnbagte tomater, saltede løg og hjemmesyltede agurker udgør en perfekt kombination af sødt, salt og surt - og får den ellers velkendte klassiker til at smage som en drøm.

Prøv også: Grovfritter med trøffelmayo

Det skal du bruge til dine luksus-hotdogs:

4 personer

  • 4 gode pølser, eksempelvis oksepølser
  • Lidt olie til stegning
  • 4 grove pølsebrød

BAGTE TOMATER:

  • 150 g cherrytomater
  • 2-3 timiankviste
  • Skal af ¼ usprøjtet citron
  • Salt og friskkværnet peber

SYLTEDE AGURKER:

  • ½ agurk
  • ½ dl lys eddike
  • ½ dl vand
  • 2-3 spsk. sukker
  • 1 tsk. nigellafrø
  • Frisk dild 

SALTEDE LØG:

  • 2 rødløg
  • Groft salt

TIL SERVERING:

  • Evt. sennep og ketchup

Se også: Grundopskrift på pizzadej

Sådan gør du:

  1. Bagte tomater: Tænd ovnen på 125°. Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr tomaterne med timian, fintrevet citronskal, salt og peber, og bag dem i ovnen i 50 minutter. 
  2. Syltede agurker: Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Vend dem i en lage af eddike, vand, sukker og nigellafrø, og lad dem trække i mindst 30 minutter. Drys med dild.
  3. Saltede løg: Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Vend dem med salt, og lad dem dryppe af i en sigte 
i 15 minutter. Skyl saltet af, og dup løgskiverne tørre.
  4. Steg pølserne i olie på en pande i 6-8 minutter. Lun pølsebrødene i ovnen, og flæk dem. Saml 4 hotdogs med bagte tomater, syltede agurker og saltede løg. Servér straks, evt. med sennep og ketchup. 

Læs også: Lakselasagne med ricotta og spinat

Læs mere om:

Læs også: