Aftensmad

Krydret lammekølle med couscoussalat og myntedressing

Imponér dine gæster med en lækker, krydret lammekølle fyldt med smag. Sammen med den friske couscoussalat og myntedressing, har du den perfekte middag.
af Camilla Zarah Lawes 8.03.2021 Foto: Columbus Leth.
Opskrift på lammekølle med salat

Lammekølle

  • 1 lammekølle, ca. 1,5 kg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 rødløg
  • 4 dl klar bouillon (eller grønsagsbouillon)
  • 100 g tørrede dadler uden sten
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g mandler

Krydderblanding

  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. ras el hanout (f.eks. fra Santa Maria)
  • 2 spsk. olie til stegning

Couscoussalat

  • 200 g couscous
  • ½ fennikel
  • 2 pærer
  • ½ agurk
  • ½ granatæble

Myntedressing

  • ½ bundt mynte
  • 2 spsk. honning
  • ¼ dl æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie

Lam er en klassisk spise til påske, og denne smagfulde lammekølle er perfekt gæstemad med lækkert tilbehør.

En lammekølle er ikke hurtigmad, men den passer sig selv i ovnen. Servér den som hovedret eller en del af et større påskebord.

Sådan gør du:

Krydderblanding og lammekølle

  • Brug en stor gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Rist paprika og ras el hanout i den tørre gryde, til det dufter. Tilsæt olie, og brun lammekøllen på alle sider i krydderblandingen.

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Pil rødløg, og skær dem i tynde både.

  • Kom hvidløg, rødløg, bouillon, dadler, abrikoser og mandler i gryden til lammekøllen.

  • Sæt gryden i ovnen, og steg lammekøllen i 50 minutter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Couscoussalat

  • Tilbered couscous efter anvisningen på pakken, og afkøl.

  • Rens fenniklen, skyl pærerne, og skær begge dele i små tern.

  • Skyl agurken; flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i små tern.

  • Pil kernerne ud af granatæblet, og bland dem med fennikel, pærer, agurk og afkølet couscous.

Myntedressing

  • Hak mynte fint.

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i couscoussalaten.

  • Servér som tilbehør til lammekøllen.