Opskrift på bønnefalafel med hytteost og mynteyoghurt
Aftensmad

Bønnefalafel med hytteost

af Gitte Heidi Rasmussen. 16.08.2019
Foto: Skovdal Nordic.
Falafler er guf, så hvorfor ikke udvide repertoiret med denne lækre bønnefalafel? Servér den som alternativ til den klassiske falafel af kikærter.
4 personer

Bønnefalafel med hytteost

  • 500 g hestebønner
  • 400 g udblødte og forkogte bønner (evt. fra dåse)
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 75 g hvedemel
  • 100 g hytteost
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Lidt olie

Mynteyoghurt

  • ½ dl finthakkede mynteblade
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 200 g græsk yoghurt 10%
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk. olivenolie

Desuden

  • 4 pitabrød
  • Grøn salat

Falafler er en vegetarisk go to, især dem med kikærter. Men man kan sagtens fylde andre lækkerier i falaflens sprøde og gyldne indpakning.

Prøv denne opskrift og få en ny favoritfalafel med hestebønner, hvide bønner og hytteost.

Sådan laver du bønnefalafel med hytteost:

  1. Bælg hestebønnerne. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra og skyl bønnerne i koldt vand i en sigte. 
  2. Skyl de hvide bønner i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.
  3. Blend begge slags bønner i en foodprocessor sammen med mynteblade. Tilsæt mel, hytteost, salt og peber, og blend igen til en ensartet fars.
  4. Form farsen til små kugler på størrelse med golfbolde, og steg dem i rigeligt olie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et fad beklædt med fedtsugende papir.

sådan laver du mynteyoghurt:

  1. Rør finthakkede mynteblade, knust hvidløg og yoghurt sammen, og smag til med salt, peber og olivenolie.
  2. Servér mynteyoghurten som dip til falaflerne sammen med lune pitabrød og grøn salat.