Se også
Aftensmad
Braiserede svinekæber med chorizo og mandler
Når det rusker udenfor, er det dejligt at hygge sig indendørs med en krydret, varm gryderet.
af Timm Vladimir.
6.01.2020
Foto: Columbus Leth.
Tag dig god tid i køkkenet, for retten tager ca. tre timer at tilberede. Til gengæld er den nem og fuld af god smag.
6 personer
Ingredienser
- 400 g svinekæber
- Lidt olie til stegning
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. røget paprika
- 4 dl sherry
- 5 dl hønsebouillon
- 2 peberfrugter
- 2 dåser kikærter
- 400 g små friske chorizoer
- 100 g mandler
- Salt og peber
- 2-3 spsk. citronsaft
Tilbehør
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk oregano
- 1 godt brød
Sådan laver du braiserede svinekæber
- Brun svinekæberne i olie i en støbejernsgryde.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
- Vend paprika, løg og hvidløg sammen med svinekæberne i gryden, og lad det stege lidt sammen, til løgene får en smule farve.
- Tilsæt sherry og bouillon, og lad det simre under låg i 1½ time.
- Rens peberfrugten, og skær den i mundrette stykker.
- Afdryp kikærterne.
- Vend peberfrugt, kikærter, chorizo og mandler i retten, og lad den simre videre i 1 time. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Servér retten med cremefraiche og frisk oregano på toppen, og et godt brød til.
TIP: I stedet for brød kan du lave kartoffelmos eller ris til retten.