Kød og fjerkræ

Foie gras-terrine med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og spiselige blomster

Her får du en af de nemme opskrifter i menuen med ekstravagante råvarer.
af Carsten Kyster Foto Columbus Leth 20.03.2013

Skal du lave gæstemad, så slip kreativiteten løs med ekstravagante råvarer i supernemme retter. Så er der mere tid til at nyde de dyre bidder. Selvom du ikke har vundet i Masterchef, kan du sagtens lave eksklusiv gæstemad med gode råvarer til dine venner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du en opskrift på en forret, som kan indgå i gæstemad, der betår af en komplet og eksklusiv menu, som er supernem at lave.

Prøv også: Foie gras en terrine

Gæstemad - opskrift på foie gras

MENU

Snack
Oksetatar med grønne asparges, popcorn og parmesan

Forret
Foie Gras-terrine med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og blomster

Hovedret
Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat

Dessert
Champagne granite med hindhær, vaniljecreme, rød syre og chokolade/
perbercrunch

4 personer

10 g tørrede morkler
200 g kogte rødbeder
2 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
salt
sort peber
60 g små bolsjebeder
60 g små rødbeder
50 g røde babyblade
300 g foie gras-terrine
16-20 små spiselige blomster
1 potte brøndkarse
1-2 skiver brød, hårdt ristet

Udblød moklerne i varmt vand i 30 min. Skyl dem derefter godt, og vrid dem for vand. Skær de kogte rødbeder i små terninger, ½ x ½ cm. Mariner dem i olie og eddike, og smag til med salt og peber. Steg de udblødte morkler på en varm pande i lidt olie i 2-3 min. Skrub alle bederne, snit dem i tynde skiver på et mandolinjern, og læg dem hver for sig i en skål isvand i ca. 30 min., så de bliver sprøde. Læg bederne i en sigte, og lad dem dryppe af. Dup dem med lidt køkkenrulle. Vend dem med de kogte rødbeder og salat, og fordel det på 4 tallerkener.

Skær den i 4 skiver, læg dem på salaten, og drys med morkler, blomster, brøndkarse og knust brød.