Græskarsuppe — lækker og cremet opskrift.

Antal: 
4 til 6 personer
Det skal du bruge: 
Græskarsuppe
1 kg spisegræskar
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 tomater
1 spsk. korianderfrø
2 cm frisk ingefær
1 skive hvedebrød
25 g smør
1½ l bouillon
1 dl fløde
Salt og friskkværnet peber
Pynt
Frisk koriander
1 pose saltede græskarkerner
1 lille bæger cremefraiche 38 %

Prøv også: Ovnbagt hokkaido græskar - få vores opskrift lige her

Græskarsuppe - sådan gør du:

  • Skær græskarret i både, og fjern kerner, skræl og indmad. Skær græskarkødet i tern.
  • Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
  • Stød korianderfrø i en morter.
  • Hak ingefærstykket fint.
  • Skær brødet i tern.
  • Smelt smørret i en stor gryde, og svits hvidløg og skalotteløg let, uden at det tager farve.
  • Tilsæt korianderfrø og ingefær.
  • Hæld bouillon i gryden, og tilsæt græskar og brødtern. Læg låg på, og lad suppen simre i 30 minutter, til græskarkødet er mørt.
  • Blend suppen, gerne med en stavblender direkte ned i gryden.
  • Hæld evt. suppen gennem en si, hvis du ønsker den helt jævn.
  • Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen i skåle, og pynt med korianderblade, græskarkerner og lidt cremefraiche i hver portion. Server eventuelt brød til.

TIP Æble skåret i tynde skiver pynter smukt på toppen.

Vidste du det om græskar?

Græskar er i familie med squash, agurk og melon og findes i mange udgaver: Store, små og i mange forskellige faconer og farver.

Det mellemstore, orange hokkaidogræskar er det mest almindelige spisegræskar på vore kanter, men moskusgræskar, mandelgræskar, turbangræskar og centnergræskar kan også fint bruges i madlavningen.

I modsætning til squash høstes græskar først, når de er store og modne - gå efter tunge, faste græskar med hård skræl. Brug dem til supper, gryderetter, som mos, sprødstegte eller i den berømte amerikanske pumpkin pie.

Prøv også: Kartoffel-porre-suppe - få vores opskrift lige her