Aftensmad

Græskarsuppe — lækker og cremet opskrift.

Vi hilser efteråret velkommen med en cremet og spicy græskarsuppe. Det er en af de retter, der for alvor emmer af efterår, og så er det tilmed nem hverdagsmad! Helt perfekt til efterårets gråvejr.
af Marie Melchior 21.10.2020 Foto: Aller Media
Opskrift på græskarsuppe
4 personer

Græskarsuppe

  • 1 kg spisegræskar
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tomater
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 skive hvedebrød
  • 25 g smør
  • 1½ l bouillon
  • 1 dl fløde
  • Salt og friskkværnet peber

Pynt

  • Frisk koriander
  • 1 pose saltede græskarkerner
  • 1 lille bæger cremefraiche 38 %

Græskarsuppe - sådan gør du:

  • Skær græskarret i både, og fjern kerner, skræl og indmad. Skær græskarkødet i tern.
  • Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
  • Stød korianderfrø i en morter.
  • Hak ingefærstykket fint.
  • Skær brødet i tern.
  • Smelt smørret i en stor gryde, og svits hvidløg og skalotteløg let, uden at det tager farve.
  • Tilsæt korianderfrø og ingefær.
  • Hæld bouillon i gryden, og tilsæt græskar og brødtern. Læg låg på, og lad suppen simre i 30 minutter, til græskarkødet er mørt.
  • Blend suppen, gerne med en stavblender direkte ned i gryden.
  • Hæld evt. suppen gennem en si, hvis du ønsker den helt jævn.
  • Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Anret suppen i skåle, og pynt med korianderblade, græskarkerner og lidt cremefraiche i hver portion. Server eventuelt brød til.

TIP Æble skåret i tynde skiver pynter smukt på toppen.

Vidste du det om græskar?

Græskar er i familie med squash, agurk og melon og findes i mange udgaver: Store, små og i mange forskellige faconer og farver.

Det mellemstore, orange hokkaidogræskar er det mest almindelige spisegræskar på vore kanter, men moskusgræskar, mandelgræskar, turbangræskar og centnergræskar kan også fint bruges i madlavningen.

I modsætning til squash høstes græskar først, når de er store og modne - gå efter tunge, faste græskar med hård skræl. Brug dem til supper, gryderetter, som mos, sprødstegte eller i den berømte amerikanske pumpkin pie.

Prøv også: Kartoffel-porre-suppe - få vores opskrift lige her