Indisk hovedret med papadums, raita og relish

Rogan josh betyder farvet og stærk. Retten stammer fra Kashmir, men er blevet en klassiker i det indiske køkken, hvor den tilberedes af enten okse- eller lammekød. Her giver vi den gas med masser af hjemmelavet tilbehør, men hvis man vil snyde lidt, så findes der mange lækre chutneyer og relisher på glas fra supermarkedet eller købmænd.

Prøv også: Laksetatar med fenikelsalat

Indisk hovedret: Rogan josh

  • 1 kg okse- eller lammekød i tern, fx bov
  • Smør
  • 10 peberkorn
  • 5 nelliker
  • 3 kardemommekapsler
  • 1 tsk. spidskommenfrø
  • 1 kanelstang
  • 2 løg
  • 2 grønne chilier
  • 1 spsk. knust hvidløg (fås på glas i supermarkedet)
  • 1 spsk. knust ingefær (fås på glas i supermarkedet)
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 4 dl vand
  • 4 dl ris
  • 6 dl vand

Papadums

  • 1 pakke papadums (fås i supermarkeder)
  • Olie

Raita

  • 1 agurk
  • 2 spsk. mynteblade
  • 2½ dl græsk yoghurt
  • Salt og peber

Mango-papaja-relish

  • 1 mango
  • 1 papaja
  • 1 dl citronsaft
  • ½ dl rørsukker
  • 1 grøn chili
  • 1 spsk. korianderfrø

Inspiration til fisk på menuen: Spicy fiskefrikadeller

Sådan laver du Rogan josh med papadums, raita og mango-papaja-relish:

  1. Rogan joash: Brun kødet i smør i en stor gryde lidt ad gangen sammen med peberkorn, nelliker, kardemommekapsler, spidskommenfrø og kanel. Kødet skal stege i ca. 5 minutter − tag det herefter op.
  2. Hak løgene fint. Svits løg, chili, hvidløg og ingefær. Tilsæt tomatpuré og kødet. Hæld vand ved, læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 1 time. Kog risene.
  3. Papadums: Smør papadums med olie, og læg 3 ad gangen i en mikroovn, eller steg dem i friture. På pakken står, hvor længe de skal have – det kan variere lidt fra mærke til mærke.
  4. Raita: Skræl agurken, del den på langs, fjern kernerne, og skær den i tynde skiver. Hak myntebladene, og kom dem i en skål sammen med agurkeskiverne. Rør yoghurt i skålen, og smag til med salt og peber.
  5. Mango-papaja-relish: Skræl mango og papaja, og skær dem i mundrette stykker.
  6. Kom citronsaft og rørsukker i en kasserolle sammen med chili og korianderfrø, og bring det i kog. Tilsæt frugten, og lad det koge op. Tag relishen af blusset, og lad den stå i gryden, indtil den er kold og skal serveres. Du kan også hælde den på rene glas og opbevare dem i køleskabet.

Få inspiration, opskrifter og tips til din have med et abonnement på Isabellas - se hvordan her