Lammekoteletter med mandel-tomat-salat

100 g mandler
• Olivenolie
• 1 fed hakket hvidløg
• 1bundt bredbladet persille
• 1 bundt basilikum
• 6 tomater
• 1 rødløg
• 12 små lammekoteletter
• friskkværnet peber
• Groft salt

Sådan laver du lammekoteletter med mandel-tomat-salat

Hak mandlerne groft. Opvarm 4 spsk olivenolie på en pande. Rist det hakkede hvidløg og mandlerne i 4 minutter, mens du rører med en træspatel. Tag panden af varmen, og lad blandingen køle af på panden. Skyl krydderurterne, og hak dem fint.
Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og fjern kernerne. Skær tomaterne i små tern. Hak løget fint. Bland tomater, krydderurter, løg og mandler sammen i en skål.
Pensl lammekoteletterne med olivenolie, og krydr dem med friskkværnet peber. Steg dem på en hed grillpande cirka 3 minutter på hver side.
Drys de grillede lammekoteletter med groft havsalt, og server dem sammen med tomat-mandel-salaten.

TIP: Tomat-mandel-salaten kan også serveres som tilbehør til grillet fisk, for eksempel laksekoteletter, eller til en god bøf.