Lammekrone med kikærter, bagte tomater og spinatsalat

LAMMEKRONE - det skal du bruge:
Til 4 personer
800 g lammeryg (lammekrone), 200 g pr. person
4 stilke rosmarin
4 stilke timian
4 fed hvidløg
8 valnødder
50 g pinjekerner
Skal af ½ økologisk citron

Menu:

Velkomstdrink
Boblecocktail med
æble-ingefær-mynte-sirup

Appetizere
Vagtelæg med avocado-chili-dip
Lynstegt tun med sesam og tangsalat

Ristede nødder med røget salt og tørret frugt

Dessert
Blåbærtærte med
vaniljeskyr

Havsalt og friskkværnet peber

Lammekrone - sådan gør du:
Rids fedtsiden på lammet. Steg kødet på en tør pande, hold
fedtkanten nedad. Når den er flot gylden, vendes kødet og
steges i 1 minut. Hak krydderurterne med hvidløg, nødder
og citronskal, kom det på kødet, og krydr med salt og peber.
Steg kødet færdig i en 180° varm ovn i 12-15 minutter, lad
det hvile i 5 minutter, og skær ud, så hver person får 2-3 ben.

SPIDSKÅL-KIKÆRTE-SALAT OG BAGTE TOMATER - det skal du bruge:
200 g kikærter (husk, at de skal ligge i vand 10 timer, før de
koges) eller 1 dåse kogte, økologiske kikærter
3 spsk olivenolie
2 spsk sesamolie
2 spsk hakket mynte
3 spsk hakket koriander
Saft og fintrevet skal af ½ økologisk citron
½ rød chili, i små terninger
1 rød peberfrugt, skåret i små terninger
1 lille spidskål, skåret i tynde strimler
110 g frisk gedeost
Havsalt og friskkværnet peber
1 portion bagte tomater

Sådan gør du:
Skyl kikærterne, og kog dem i 35 minutter i saltet vand.
(Kikærter fra dåse skal bare skylles i et dørslag). Hæld vandet
fra og afkøl. Bland de 2 slags olie med mynte, koriander,
citronsaft og citronskal. Krydr med salt og peber. Vend chili,
peberfrugt og spidskål i sammen med kikærterne. Smuldr
osten, og vend den i sammen med de bagte tomater.

BAGTE TOMATER - det skal du bruge:
400 g små stilktomater
2 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Stil tomaterne i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med
olivenolie, salt og peber. Bag dem i en 100° varm ovn i 50
minutter, til de er møre.

SPINATSALAT MED GRANATÆBLE OG HINDBÆR - det skal du bruge:
400 g babyspinat
2 granatæbler
200 g mandler
3 spsk akaciehonning
1 rødløg skåret i tynde både
125 g hindbær
Olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
Nip og skyl babyspinaten godt, og sæt til side. Skær granatæblerne midt igennem, og pres saft og kerner ned i en skål. Tag det hvide skind fra, og sigt saften fra kernerne (gem kernerne). Rist mandlerne på en tør pande. Når de er gyldne, tilsættes honning og vendes godt rundt. Kom granatæblesaften på panden med mandlerne, og lad det koge i 2 minutter. Afkøl mandlerne på et stykke bagepapir, hak dem, og vend dem i spinaten sammen med rødløg, granatæblekerner, hindbær, olivenolie og salt og peber. Server til lammet.