Se også
Aftensmad
Lammekrone med kikærter, bagte tomater og spinatsalat
Se, hvordan du laver en lækker lammekrone med massere af sunde råvarer!
af Camilla Zarah Lawes.
12.08.2013
Foto: Wichmann+Bendtsen.
4 personer
Ingredienser
- 800 g lammeryg (lammekrone), 200 g pr. person
- 4 stilke rosmarin
- 4 stilke timian
- 4 fed hvidløg
- 8 valnødder
- 50 g pinjekerner
- Skal af ½ økologisk citron
- Havsalt og friskkværnet peber
Kikærtesalat
- 200 g kikærter eller 1 dåse kogte, økologiske kikærter
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk hakket mynte
- 3 spsk hakket koriander
- Saft og fintrevet skal af ½ økologisk citron
- ½ rød chili, i små terninger
- 1 rød peberfrugt, skåret i små terninger
- 1 lille spidskål, skåret i tynde strimler
- 110 g frisk gedeost
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 portion bagte tomater
Bagte tomater
- 400 g små stilktomater
- 2 spsk olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Spinatsalat
- 400 g babyspinat
- 2 granatæbler
- 200 g mandler
- 3 spsk akaciehonning
- 1 rødløg skåret i tynde både
- 125 g hindbær
- Olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du lammekrone
- Rids fedtsiden på lammet. Steg kødet på en tør pande, hold
fedtkanten nedad. Når den er flot gylden, vendes kødet og
steges i 1 minut. - Hak krydderurterne med hvidløg, nødder og citronskal, kom det på kødet, og krydr med salt og peber.
- Steg kødet færdig i en 180° varm ovn i 12-15 minutter, lad det hvile i 5 minutter, og skær ud, så hver person får 2-3 ben.
Kikærtesalat
- Skyl kikærterne (husk, at de skal ligge i vand 10 timer, før de
koges), og kog dem i 35 minutter i saltet vand. (Kikærter fra dåse skal bare skylles i et dørslag). Hæld vandet fra og afkøl. - Bland de 2 slags olie med mynte, koriander, citronsaft og citronskal. Krydr med salt og peber. Vend chili, peberfrugt og spidskål i sammen med kikærterne.
- Smuldr osten, og vend den i sammen med de bagte tomater.
Bagte tomater
- Stil tomaterne i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med olivenolie, salt og peber. Bag dem i en 100° varm ovn i 50 minutter, til de er møre.
Spinatsalat
- Nip og skyl babyspinaten godt, og sæt til side.
- Skær granatæblerne midt igennem, og pres saft og kerner ned i en skål. Tag det hvide skind fra, og sigt saften fra kernerne (gem kernerne).
- Rist mandlerne på en tør pande. Når de er gyldne, tilsættes honning og vendes godt rundt. Kom granatæblesaften på panden med mandlerne, og lad det koge i 2 minutter.
- Afkøl mandlerne på et stykke bagepapir, hak dem, og vend dem i spinaten sammen med rødløg, granatæblekerner, hindbær, olivenolie og salt og peber. Server til lammet.