Aftensmad

Cremet gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er cremet og fuld af smag med både appelsin, hvidløg og ingefær på ingredienslisten. Her får du opskriften på en nem og lækker suppe!
af Ellinor Varady 12.09.2020 Foto: Pontus Ferneman.
Cremet gulerodssuppe serveret med græsk yoghurt og frisk persille

Det er sjældent, man støder på en suppeopskrift med appelsin, men i netop denne lækre, cremede gulerodssuppe, harmonerer gulerødderne og appelsinens søde smag helt perfekt sammen med ingefær, hvidløg og cayennepeber. En herlig smagskombination, der luner hele kroppen igennem!

Ingredienser

  • 400-500 g gulerødder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 2 tsk fintrevet, frisk ingefær
  • 8 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillion
  • Skal og saft af 1 appelsin
  • Salt og peber

Servering

  • 2 dl græsk yoghurt
  • Frisk persille

Sådan laver du gulerodssuppe

  1. Skræl og riv gulerødderne groft. Skræl og hak løg og hvidløg fint.
  2. Steg grøntsagerne i smør i en gryde. Tilsæt cayennepeber og ingefær, og herefter vand, boullionterninger og appelsin.
  3. Lad suppen koge i ca. 10 minutter. Blend suppen jævn med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  4. Servér den varme suppe med lidt græsk yoghurt og persille.