Nem gulerodssuppe - skøn og lunende efterårsret

Det skal du bruge: 
Gulerodssuppe
400-500 g gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk smør
1/4 tsk cayennepeber
2 tsk fintrevet, frisk ingefær
8 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillion
Skal og saft af 1 appelsin
Salt og peber
Servering
2 dl græsk yoghurt
Frisk persille

Det er sjældent, man støder på en suppeopskrift med appelsin, men i netop denne lækre, cremede gulerodssuppe, harmonerer gulerødderne og appelsinens søde smag helt perfekt sammen med ingefær, hvidløg og cayennepeber. En herlig smagskombination der luner hele kroppen igennem på en kølig efterårsdag!

Sådan gør du:

  1. Skræl og riv gulerødderne groft. Skræl og hak løg og hvidløg fint. Steg grøntsagerne i smør i en gryde. Tilsæt cayennepeber og ingefær, og herefter vand, boullionterninger og appelsin.
  2. Lad suppen koge i ca. 10 minutter. Blend suppen jævn med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  3. Servér den varme suppe med lidt græsk yoghurt og persille.

Måske du også vil kunne lide: Pastinak-gulerodssuppe