Oksemørbrad med syltede skalotteløg

Året skal afsluttes med manér, og maden er selvfølgelig en vigtig del af festen nytårsaften! En god oksemørbrad går man aldrig fejl af, og de syltede løg er nyt og spændende tilbehør.

I stedet for oksemørbrad kan du også prøve en roastbeef med rodfrugter og ærter

Oksemørbrad med syltede skalotteløg og kartofler med urter

Tid: 35 minutter.
Ovntid, kød: 
25 minutter. 
Antal personer: 6
 
Det skal du bruge til oksemørbrad:
  • 800 g oksemørbrad
  • 25 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 600 g frisk babyspinat
Honningsyltede skalotteløg:
  • 6 bananskalotteløg
  • 3 dl mørk balsamicoeddike
  • 4 spsk akaciehonning
  • 3 kviste frisk rosmarin

Prøv også: Langtidsstegt culotte med rodfrugter og kartofler

Nye kartofler med urter:
  • 1 kg nye kogte kartofler
  • 20 g smør
  • 4 spsk hakket purløg
  • 4 spsk hakket dild
  • 4 spsk hakket kørvel
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du oksemørbrad

  1. Honningsyltede skalotteløg: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog balsamico op med honning og rosmarin, og lad lagen koge i 2 minutter. Skru ned for varmen, tilsæt løg, og lad simre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som tynd sirup. Afkøl helt.
  2. Steg mørbraden på alle sider i lidt smør på en meget varm pande. Tag den fra varmen, og krydr godt med salt og peber. Steg den færdig i en 180º varm ovn i 25-30 minutter. Lad mørbraden hvile i ca. 5 minutter.
  3. Nye kartofler med urter: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden, og sæt gryden tilbage på blusset. Vend smør i kartoflerne, og lad det smelte. Anret kartoflerne på et fad, og drys med hakkede krydderurter, salt og peber.
  4. Skyl og tør babyspinaten, og vend den med de syltede løg.
 
Servering:
Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver, og server med kartofler og syltede løg.