Aftensmad

Opskrift på fish and chips med tatarsauce

Fish and chips forbindes ofte med fastfood skønt det smager super lækkert. Derfor får du her en opskrift på fish and chips med den dejligste tatarsauce.
af Skovdal Nordic 28.01.2021
Fish and chips serveret som hovedret

Fish and chips

  • 1,2 kg torskefilet
  • 2 æg
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 100 g pankorasp
  • 100 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 1 kg blandede kartofler
  • 200 g søde kartofler
  • 5 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld lille frisk timian

Tatarsauce

  • 1 dl kapers
  • 2 drueagurker
  • ½ dl god mayonnaise
  • ½ dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber

Fish and chips: sådan gør du 

Fish:

  1. Skær torsken ud i 10 cm brede stykker.
  2. Pisk æggene sammen.
  3. Riv skallen af citronen. Hak persillen. Bland citronskal, persille, salt, paprika og pankorasp.
  4. Vend først torskestykkerne i hvedemel, derefter i æg og til sidst i citronblandingen.
  5. Læg torskestykkerne på en bageplade med bagepapir, kom en klat smør oven på hvert stykke fisk, og steg dem i ovnen i 12 minutter ved 220°. Du kan også stege stykkerne på panden i rigeligt olie.

TIP: Det er dyrt at købe torsk til mange. Som alternativ kan du købe andre slags lys fisk, f.eks. mørk- eller lyssej.

Chips: Skær kartofler og søde kartofler ud til pomfritter. Vend dem i olie og timian, og steg dem i ovnen ved 220° i 20-30 minutter, til de er møre.

Tatarsauce: Hak kapers og drueagurker fint. Rør dem med mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt og peber. Servér den kolde sauce til fish and chips.

TIP: Du kan også tilsætte lidt dijonsennep og citron for en mere pikant smag.