Opskrift på fish and chips med tatarsauce

Det skal du bruge: 
Fish and chips
1,2 kg torskefilet
2 æg
1 usprøjtet citron
2 tsk. salt
1 tsk. paprika
100 g pankorasp
100 g hvedemel
50 g smør
1 kg blandede kartofler
200 g søde kartofler
5 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 håndfuld lille frisk timian
Tatarsauce
1 dl kapers
2 drueagurker
½ dl god mayonnaise
½ dl cremefraiche 18 %
Salt og peber

Fish and chips: sådan gør du 

Fish:

  1. Skær torsken ud i 10 cm brede stykker.
  2. Pisk æggene sammen.
  3. Riv skallen af citronen. Hak persillen. Bland citronskal, persille, salt, paprika og pankorasp.
  4. Vend først torskestykkerne i hvedemel, derefter i æg og til sidst i citronblandingen.
  5. Læg torskestykkerne på en bageplade med bagepapir, kom en klat smør oven på hvert stykke fisk, og steg dem i ovnen i 12 minutter ved 220°. Du kan også stege stykkerne på panden i rigeligt olie.

TIP: Det er dyrt at købe torsk til mange. Som alternativ kan du købe andre slags lys fisk, f.eks. mørk- eller lyssej.

Chips: Skær kartofler og søde kartofler ud til pomfritter. Vend dem i olie og timian, og steg dem i ovnen ved 220° i 20-30 minutter, til de er møre.

Tatarsauce: Hak kapers og drueagurker fint. Rør dem med mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt og peber. Servér den kolde sauce til fish and chips.

TIP: Du kan også tilsætte lidt dijonsennep og citron for en mere pikant smag.