Stuvet hvidkål er det perfekte klassiske, lækre tilbehør til frikadeller. Det er vaske ægte klassisk dansk, og så er stuvet hvidkål jo altså noget af det bedste tilbehør til frikadeller eller et godt stykke medister.
af Anita Lindberg
25.08.2021
Foto: John Bendtsen
10 min4 personer
Tid i alt 20 min
Stuvet hvidkål
½ hvidkål, ca 1 kg
50 g smør
50 g mel
½ L mælk
Salt
Hvid peber
Lidt revet muskatnød
Sådan laver du stuvet hvidkål
Snit hvidkålen fint.
Kog den i letsaltet vand i 5-10 minutter.
Smelt smørret, og rør melet og til sidst mælken i.
Smag til med salt og hvid peber.
Kom hvidkålen i saucen, og smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød.
Tips til stuvet hvidkål
Du kan erstatte 1 dl af mælken med piskefløde, hvis stuvningen skal være lidt rigere.
Nogen foretrækker en grovere stuvet hvidkål, andre en finere — du kan uden videre snitte kålen som det passer dig.