Sådan laver du den lækreste stuvet hvidkål

Forberedelse: 
10 minutes
Tilberedning: 
10 minutes
Tid i alt: 
20 minutes
Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Stuvet hvidkål
½ hvidkål, ca 1 kg
50 g smør
50 g mel
½ L mælk
Salt
Hvid peber
Lidt revet muskatnød

Sådan laver du stuvet hvidkål

  1. Snit hvidkålen fint.
  2. Kog den i letsaltet vand i 5-10 minutter.
  3. Smelt smørret, og rør melet og til sidst mælken i.
  4. Smag til med salt og hvid peber.
  5. Kom hvidkålen i saucen, og smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød.

Tips til stuvet hvidkål

  • Du kan erstatte 1 dl af mælken med piskefløde, hvis stuvningen skal være lidt rigere. 
  • Nogen foretrækker en grovere stuvet hvidkål, andre en finere — du kan uden videre snitte kålen som det passer dig. 
  • Stuvet hvidkål er lige så lækkert dagen derpå.