Aftensmad

Sådan laver du den lækreste stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er det perfekte klassiske, lækre tilbehør til frikadeller. Det er vaske ægte klassisk dansk, og så er stuvet hvidkål jo altså noget af det bedste tilbehør til frikadeller eller et godt stykke medister.
af Anita Lindberg 25.08.2021 Foto: John Bendtsen
Lækker opskrift på stuvet hvidkål.
10 min 4 personer
Tid i alt 20 min

Stuvet hvidkål

  • ½ hvidkål, ca 1 kg
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • ½ L mælk
  • Salt
  • Hvid peber
  • Lidt revet muskatnød

Sådan laver du stuvet hvidkål

  1. Snit hvidkålen fint.
  2. Kog den i letsaltet vand i 5-10 minutter.
  3. Smelt smørret, og rør melet og til sidst mælken i.
  4. Smag til med salt og hvid peber.
  5. Kom hvidkålen i saucen, og smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød.

Tips til stuvet hvidkål

  • Du kan erstatte 1 dl af mælken med piskefløde, hvis stuvningen skal være lidt rigere. 
  • Nogen foretrækker en grovere stuvet hvidkål, andre en finere — du kan uden videre snitte kålen som det passer dig. 
  • Stuvet hvidkål er lige så lækkert dagen derpå.