Aftensmad

Opskrift på stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er det perfekte tilbehør til klassiske danske retter som frikadeller eller et godt stykke medister. Det er så lækkert – og nemt! Få opskriften her.
af Anita Lindberg. 25.08.2021 Foto: John Bendtsen.
Stuvet hvidkål som tilbehør til frikadeller og kogte kartofler
10 min 4 personer
Tid i alt 20 min

Ingredienser

  • ½ hvidkål, ca 1 kg
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • ½ L mælk
  • Salt
  • Hvid peber
  • Lidt revet muskatnød

Sådan laver du stuvet hvidkål

  1. Snit hvidkålen fint.
  2. Kog den i letsaltet vand i 5-10 minutter.
  3. Smelt smørret, og rør melet og til sidst mælken i.
  4. Smag til med salt og hvid peber.
  5. Kom hvidkålen i saucen, og smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød.

Tips til stuvet hvidkål

  • Du kan erstatte 1 dl af mælken med piskefløde, hvis stuvningen skal være lidt rigere.
  • Nogen foretrækker en grovere stuvet hvidkål, andre en finere — du kan uden videre snitte kålen, som det passer dig.
  • Stuvet hvidkål er lige så lækkert dagen derpå!