Aftensmad

Spansk tomat-peber-suppe

Der er masser af sommervarme i den her spanske tomat-peber-suppe med chorizo og peberfrugt. Perfekt til de kolde efterårsaftenener, hvor det bare skal være nemt, lækkert og lunt.
Af Gitte Heidi Rasmussen 16.10.2020 Foto: Stine Christiansen.
Spansk tomat-peber-suppe
4 personer

Tomat-peber-suppe:

  • 200 g tørret chorizo
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 l bouillon, fx oksebouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • Evt. cremefraiche 18 %
  • 50 g friskrevet parmesan
  • En håndfuld frisk basilikum
  • Godt brød

Den her efterårssuppe har masser af varme. Den har alt du savner, når vejret er elendigt, eller hvis kroppen bare hungrer efter et skud varme. Tomat, peber, parmesan, masser af peberfrugt og hvidløg — så drømmer vi os sydpå i vintermørket.

SÅDAN laver du tomat-peber-suppe

  1. Skær chorizo i små tern. Rens peberfrugter, og skær dem i tern.
  2. Pil og hak rødløg og hvidløg. 
  3. Rens og hak chilien.
  4. Svits chorizo, peberfrugter, løg, hvidløg og chili i olie i en gryde ved jævn varme i 3-4 minutter.
  5. Tilsæt bouillon og hakkede tomater, og kog videre ved svag varme i 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
  6. Servér suppen rygende varm med en skefuld cremefraiche, revet parmesan og plukket basilikum. Spis brød til.

TIP: I stedet for tomater fra dåse kan du bruge friske tomater, som du skyller og hakker.

Savner du inspiration?

  1. Mælkebraiseret fasan
  2. Mexicanske madpandekager med kødsovs
  3. Måltidssalat med kartofler og flanksteak