De sprødeste vafler med lakridssmag
Findes der noget bedre end at samles om et stak vafler til eftermiddagshyggen eller en langsom weekendmorgen? Vi kan i hvert fald ikke komme i tanke om ret mange ting, der stikker kombinationen af hjemmelavede, søde sager og hyggeligt samvær med dem, vi har kær. I opskriften her har vaflerne fået et twist af lakrids, men du kan sagtens udelade det, hvis du blot vil have vaflerne, som du kender dem. Servér dem med den lækreste brombærkompot.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Er du vild med vafler? Prøv disse franske vafler med creme!
Det skal du bruge til vafler med lakrids:
30 små hjerter
250 g hvedemel
½ tsk. salt
1 knivspids bagepulver
2spsk. lakridspulver
2½ dl sødmælk
4 æg
3 spsk. sukker
25 g smør
Kompot:
- ½ vaniljestang
- 200 g mascarpone
- 200 g cremefraiche 38 %
- 3 spsk. flormelis
- 250 g brombær
Sådan laver du vafler med lakrids:
- Bland mel, salt, bagepulver og lakridspulver sammen, og rør mælken i, til du har en klistret masse.
- Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt, og krydr med sukker. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
- Smelt smørret. Rør dejen igennem, og vend halvdelen af smørret i – dejen skal være let, men tyktflydende.
- Bag vaflerne – du bruger resten af smørret til at smøre vaffeljernet med, efterhånden som du bager vaflerne.
Se også: Nougatstang med chokoladeovertræk
Kompot:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Rør mascarpone med cremefraiche, vaniljekorn og flormelis.
- Vend brombær i, og servér til de varme vafler.
Tip: Er du ikke vild med lakrids, men samtidig klar på at prøve noget nyt? Du kan evt. tilsætte frysetørrede hindbær eller jordbær i stedet. De har en herlig syrlig-sød smag, som er god til vafler. 1 tsk. stødt kardemomme smager også godt i vaffeldejen.