Desserter og kager

Mette Blomsterbergs fudge

Mette Blomsterberg giver dig her sin opskrift på fudge fyldt med sprøde nødder og og søde tørrede bær.
af Mette Blomsterberg / Foto: Lars Ranek 1.12.2008
Mette Blomsterberg fudge

Fudge er en slags blød karamel med lækker fyld. Her er karamellen lavet med mørk chokolade, og fyldet er mandler og tranebær, der gør fudgen dejligt julet, men du kan nemt give fudgen dit helt eget præg ved at skifte fyldet ud med helt andre ting, f.eks. pistacienødder og frysetørrede jordbær. Forbered fudgen nogle dage før den skal anvendes. Den har nemlig godt af at sætte sig.
Hvis du er til denne fudge, vil du sikkert også kunne lide disse pistacie-karameller fra Mette Blomsterberg!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mette Blomsterberg fudge

ca. 12 skiver

Det skal du bruge til fudge:

  • 175 g smør
  • 200 g glukose
  • 1½ dl sirup
  • 1½ dl piskefløde
  • 175 g sukker
  • 225 g finthakket, god mørk chokolade, gerne Valrhona,
  • Manjani 64 pct.
  • 300 g hele, smuttede mandler
  • 200 g tørrede tranebær

Prøv også: Tærte med karamel, valnød og kaffechokolade

Sådan laver du fudge:

  1. Kog smør, glukose, sirup, piskefløde og sukker i 30-40 min., til det er reduceret til en fjerdedel.
  2. Tag gryden af varmen, og tilsæt med det samme den finthakkede chokolade, så den smelter ind i karamelmassen. Lad massen afkøle i gryden i 10 min.
  3. Bland hele mandler og tørrede tranebær i, beklæd en form, ca. 10 x 30 cm, med bagepapir i bunden og på siderne.
  4. Fyld massen i formen og dæk også toppen med bagepapir. Stil fudgen i køleskabet, og skær ud i passende skiver efter minimum 2 dage i køleskab.

Prøv også: Kringle med marcipan og rosiner