Forkæl dine gæster med denne fantastiske forret, hvor det saftige og velsmagende kongekrabbekød spiller hovedrollen. Med selskab af en frisk mango-avocado-salsa og hjemmelavede knasende sprøde rugbrødschips er der garanti for en skøn smagsoplevelse. Velbekomme!
Det skal du bruge til kongekrabbe med mango-avocado-salsa og rugbrødschips:
6 personer
Rugbrødschips:
- Tørt rugbrød svarende til 3 skiver
- Lidt rapsolie
- Flagesalt
Kongekrabbe:
- 4-6 kongekrabbeben
- 1 stor mango
- 2 avocadoer
- ½ dl mayonnaise
- ½ dl cremefraiche
- Ca. 1 spsk. sød chilisauce
- Flagesalt og friskkværnet peber.
- Solsikkespirer
Prøv også: Luksus tunmousse
Sådan gør du:
Rugbrødschips:
- Skær rugbrødet i helt tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv. Det gør ikke noget, hvis skiverne bliver lidt ureelle.
- Pensl dem med rapsolie, og bag dem i ovnen ved 150° varmeluft i15 minutter, eller til de er sprøde og brune. Drys med flagesalt, og servér lune.
Kongekrabbe:
- Kom kongekrabbebenene i letsaltet kogende vand, og kog dem i ca. 1 minut. Sluk for blusset, og lad benene afkøle i vandet.
- Skræl mango og avocadoer, fjern stenene, og skær kødet i små tern. Rør mayonnaise, cremefraiche og sød chilidressing sammen til en dressing. Smag til med salt og peber. Klip kødet ud af kongekrabbeskallerne med en saks.
- Portionsanret på fine tallerkener, og pynt til sidst med solsikkespirer og evt. mere dressing.
Se også: Lækker lakseroulade