Klassiske konditorkager
Intet imponerer mere, en når du serverer dine egne hjemmelavede konditorkager. Her får du opskrifter på 3 slags konditorkager, som dine gæster ikke kan sige nej til.
KLASSISKE HINDBÆRSNITTER
Ca. 10 styk
MØRDEJ:
200 g smør
150 g flormelis
1 knivspids salt
350 g hvedemel
1 æg
3 spsk koldt vand
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
FYLD OG PYNT:
Hindbærmarmelade
Flormelis
Farvet krymmel
Friske hindbær
Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget i. Dejen er nu som en grov rasp. Saml dejen med vandet. Sæt dejen på køl i mindst 1 time. Del dejen i to portioner. Rul hver portion ud på et meldrysset bord til en fi rkant på ca. 20 x 30 cm. Del dejen på langs, og bag de to dejplader på en plade med bagepapir ved 200° i ca. 15-20 minutter.
Lad dine hjemmelavede konditorkager køle af på en bagerist. Smør hindbærmarmelade på den ene dejplade, og læg den sammen med den anden. Rør en glasur af flormelis og en smule vand. Smør glasuren på toppen, og pynt med farvet krymmel.
Skær dine konditorkager ud i trekanter, og pynt hver snitte med et friskt hindbær.
Er du kørt sur i den traditionelle hindbærsnitte? Her er opskriften på en anderledes slags
LINSER MED SUKKERPYNT
Ca. 20 små linser
MØRDEJ:
200 g smør
150 g flormelis
1 knivspids salt
350 g hvedemel
1 æg
3 spsk koldt vand
VANILJECREME:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse (Maizena)
2½ dl mælk
1 vaniljestang
20 stykker farvet sukkerpynt
DESUDEN: Små linseforme
Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget i. Dejen er nu som en grov rasp. Saml dejen med vandet. Sæt den på køl i mindst 1 time. Rul ca. 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord, og udstik linsebundene med et glas. Beklæd de små linseforme med dejen.
VANILJECREME: Pisk æggeblommerne med sukker og majsstivelse. Giv mælken et opkog i en gryde. Når mælken koger, hælder du den i æggemassen. Hæld herefter det hele tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i cremen. Varm cremen op til kogepunktet, mens du pisker i den konstant. Tag cremen af varmen, når den tykner, og lad den køle af. Rør i cremen undervejs, og fjern vaniljestangen. Når cremen er helt afkølet, lægger du 1 spsk i hver linse. Udstik 20 runde låg af den resterende mørdej med et mindre glas, så du kan lukke linserne. Bag linserne ved 200° i ca. 25 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist. Tag linserne ud af formene, når de er kølet helt af - brug eventuelt en strikkepind til at løsne kanterne. Kom et stykke farvet sukkerpynt på toppen af dine smukke konditorkager.
Prøv også opskriften på den virkelig lækre chokoladetoppe med karamel.
MEDALJER MED VANILJECREME
Ca. 10 styk
MØRDEJ:
200 g smør
150 g flormelis
1 knivspids salt
350 g hvedemel
1 æg
3 spsk koldt vand
VANILJECREME:
2 æggeblommer
20 g sukker
1 spsk majsstivelse (Maizena)
2½ dl mælk
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
PYNT:
Flormelis til glasur
1 glas ribsgelé
Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget i. Dejen er nu som en grov rasp. Saml dejen med vandet. Sæt dejen på køl i mindst 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik 20 medaljer. Bag medaljerne ved 200° i 10-15 minutter - de skal ikke tage farve. Tag dem ud, og lad dem køle af på en bagerist.
VANILJECREME: Pisk æggeblommer med sukker og maizena. Giv mælken et opkog i en gryde. Når mælken koger, hælder du den i æggemassen. Hæld herefter det hele tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i cremen.
Varm cremen op til kogepunktet, mens du pisker i den konstant. Tag cremen af varmen, når den tykner, og lad den køle af. Rør i cremen undervejs, og fjern vaniljestangen. Pisk fløden til skum, og rør vaniljecremen i. Fordel kagecremen på halvdelen af medaljerne, og læg en medalje på toppen. Rør en glasur af flormelis og vand, og pynt med glasuren og en klat ribsgelé øverst på dine hjemmelavede konditorkager.
Server dine hjemmelavede konditorkager sammen med en god kop te. Men hvilken slags te?