Kager

Mandelkage med friske krydderurter

Friske krydderurter kan både pynte og tilføje skøn smag. Prøv denne svampede mandelkage med pynt af mynte og lavendel.
af Mai Knauer 23.08.2019 Foto: Columbus Leth.
Mandelkage med friske krydderurter
6 personer

Mandelkage

  • 500 g mandler
  • 6 store æg
  • 1 knivspids salt
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 stilke frisk mynte
  • 50 g flormelis
  • 5 stilke frisk lavendel

En lækker, svampet kage slår sjældent fejl. Ved at tilføje mynteblade og lavendelkviste på toppen får denne bløde mandelkage en karakteristisk smag, som dine gæster med garanti vil mindes.

TIP: Krydderurter fås i et hav af varianter, så prøv dig frem og tilføj dine grønne favoritter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

mandelkage med friske kryderurter - Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
  3. Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps.
  4. Riv skallen af citronen fint. Rør citronskal, mandelmel og vaniljesukker i dejen lidt efter lidt, og vend dejen godt sammen.
  5. Beklæden springform med aftagelig bund, Ø 22 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
  6. Bag kagen i ovnen i ca. 45minutter, til den er gennembagt. Lad den afkøle helt i formen.
  7. Pil myntebladene af stilkene, og fordel nogle af dem på kagen. Sigt flormelis over. Fjern bladene,og pynt nu med friske mynteblade og lavendelkviste.