Kager

Søde kranse med citronmousse

De lækre luftige vandbakkelser smager skønt og kan laves i utallige variationer, alt efter hvilket fyld du kommer i. Her har vi lavet de fineste kranse med frisk citronmousse!
af Camilla Zarah Lawes 28.01.2016 Foto: Columbus Leth

Vandbakkelser har ry for at være vanskelige at bage, men hvis blot du sørger for ikke at åbne ovnen under bagningen, så er de faktisk ganske ligetil. Form dem som de traditionelle små toppe eller lav de fineste kranse med hul i midten.

GULERODSKAGE - VERDENS BEDSTE OPSKRIFT!

Kranse med citronmousse

8 stk.

Det skal du bruge til søde kranse:

Vandbakkelseskranse:

  • 120 g smør
  • 120 g hvedemel
  • 2½ dl kogende vand
  • 4 æg

Citronmousse:

  • 2 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • 75 g rørsukker
  • Saft fra 1 citron
  • Saft fra 1 lime

Pynt:

  • Sigtet flormelis
  • 25 g mandelsplitter
  • Fintrevet limeskal

SØD LUKSUS: FASTELAVNSBOLLER MED MARCIPAN!

Sådan laver du søde kranse:

  1. Dej: Smelt smørret, uden at det tager farve. Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og pisk, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ”ristes” den et par minutter, uden at den tager farve. Tag dejen fra varmen, og pisk æggene i 1 ad gangen.
  2. Moussen: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Kog fløde og sukker langsomt op, til sukkeret er smeltet. Tag gryden fra varmen, og tilsæt halvdelen af citronsaften og al limesaften, mens du rører godt – blandingen skal stivne let. Smag til med lidt mere citronsaft, til smagen er let syrlig. Vrid husblassen, og rør den i.
  3. Hæld moussen i en skål, og lad den stå på køl i 2-4 timer, til den har sat sig. Tilbered en portion dej, og kom den i en sprøjtepose med en stor tylle. Sprøjt dejen ud i runde cirkler som store vaniljekranse, og bag dem ved 210° i 15 minutter. Afkøl helt. Skær dem igennem, og fordel citronmoussen med en ske på bunden. Læg toppen på, drys med flormelis, mandelsplitter og revet limeskal.