Kager

Squashkage med valnødder

Brug dine squashrester i en lækker squashkage med valnødder. Kagen bliver super saftig - og kun endnu mere lækker med en cremet flødeostetopping. Velbekomme!
af Mai Knauer 19.01.2021 Foto: Columbus Leth.
Squashkage med valnødder

Squashkage:

  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2½ dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 50 g valnøddekerner
  • 50 g mørk chokolade
  • 250 g squash
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl vindruekerneolie

Topping:

  • 175 g flødeost naturel
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ dl flormelis

Opskriften er til 8 personer.

Sådan laver du squashkage med valnødder

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Si hvedemel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i æggemassen.
  3. Hak valnødder og chokolade groft, og vend det i dejen.
  4. Riv squashen og skallen af citronen, og pres saften af citronen.
  5. Vend squash, revet citronskal, halvdelen af citronsaften og olien i dejen.
  6. Hæld dejen i en firkantet form, der måler ca. 24 x 24 cm, beklædt med bagepapir.
  7. Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter.
  8. Lad den afkøle helt.

Sådan laver du topping

  1. Pisk flødeost, græsk yoghurt, flormelis og resten af citronsaften sammen.
  2. Fordel cremen over den afkølede kage med en paletkniv.
  3. Riv evt. lidt citronskal over.
  4. Skær kagen ud i firkanter,og servér.