Se også
Kager
Squashkage med valnødder
Brug dine squashrester i en lækker squashkage med valnødder. Kagen bliver super saftig - og kun endnu mere lækker med en cremet flødeostetopping. Velbekomme!
af Mai Knauer
19.01.2021
Foto: Columbus Leth.
Squashkage:
- 3 æg
- 2 dl sukker
- 2½ dl hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 50 g valnøddekerner
- 50 g mørk chokolade
- 250 g squash
- 1 usprøjtet citron
- 1 dl vindruekerneolie
Topping:
- 175 g flødeost naturel
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- ½ dl flormelis
Opskriften er til 8 personer.
Sådan laver du squashkage med valnødder
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Si hvedemel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i æggemassen.
- Hak valnødder og chokolade groft, og vend det i dejen.
- Riv squashen og skallen af citronen, og pres saften af citronen.
- Vend squash, revet citronskal, halvdelen af citronsaften og olien i dejen.
- Hæld dejen i en firkantet form, der måler ca. 24 x 24 cm, beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter.
- Lad den afkøle helt.
Sådan laver du topping
- Pisk flødeost, græsk yoghurt, flormelis og resten af citronsaften sammen.
- Fordel cremen over den afkølede kage med en paletkniv.
- Riv evt. lidt citronskal over.
- Skær kagen ud i firkanter,og servér.
Se også