Konfekt

Flødekarameller i mikroovn

Det bliver ikke nemmere at lave flødekarameller end med denne opskrift, fordi mikroovnen stort set gør alt arbejdet for dig.
Tekst og 5.04.2021 foto: Inge Skovdal / skovdal.dk.
Flødekarameller i mikroovn
20 personer

Flødekarameller

  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl mørk sirup
  • 2 spsk. glukose
  • ½ dl rørsukker
  • 1 spsk. lakridspulver

Drys

  • 3 spsk. flormelis

Det er svært at stå for bløde, lækre flødekarameller - især når de er med lakrids! Dem her kan du lave på rekordtid i mikroovnen, og det er så nemt, at det næsten ikke kan betale sig at lade være. Det eneste, flødekarameller med lakrids kræver, er, at du blander ingredienserne i en skål - så gør mikroovnen resten af arbejdet for dig!

ISABELLAS' madskribent Inge Skovdal viser dig i videoen nederst i artiklen, hvor nemt det er at lave flødekarameller i mikroovnen.

Vild med flødekarameller? Så prøv også chokoladetoppe med blød karamel

Sådan laver du flødekarameller:

  1. Bland alle ingredienser i en stor skål beregnet til mikrobølgeovn. Blandingen koger meget op, så skålen skal være så stor som muligt.
  2. Giv massen 5 minutter ved 700 W, rør og forsæt i yderligere 2 minutter.
  3. Hæld karamelmassen i en form beklædt med bagepapir, og lad den afkøle. Skær den afkølede karamel i mindre stykker, og drys dem med flormelis.
  4. Opbevar dem i en dåse med låg.

Prøv også: Lækre karamelbrud