Flødekarameller i mikroovn

Antal: 
20-30 stk.
Det skal du bruge: 
Flødekarameller
1 dl piskefløde
½ dl mørk sirup
2 spsk. glukose
½ dl rørsukker
1 spsk. lakridspulver
Drys
3 spsk. flormelis

Det er svært at stå for bløde, lækre flødekarameller - især når de er med lakrids! Dem her kan du lave på rekordtid i mikroovnen, og det er så nemt, at det næsten ikke kan betale sig at lade være. Det eneste, flødekarameller med lakrids kræver, er, at du blander ingredienserne i en skål - så gør mikroovnen resten af arbejdet for dig!

ISABELLAS' madskribent Inge Skovdal viser dig i videoen nederst i artiklen, hvor nemt det er at lave flødekarameller i mikroovnen.

Vild med flødekarameller? Så prøv også chokoladetoppe med blød karamel

Sådan laver du flødekarameller:

  1. Bland alle ingredienser i en stor skål beregnet til mikrobølgeovn. Blandingen koger meget op, så skålen skal være så stor som muligt.
  2. Giv massen 5 minutter ved 700 W, rør og forsæt i yderligere 2 minutter.
  3. Hæld karamelmassen i en form beklædt med bagepapir, og lad den afkøle. Skær den afkølede karamel i mindre stykker, og drys dem med flormelis.
  4. Opbevar dem i en dåse med låg.

Prøv også: Lækre karamelbrud