Konfekt

Saftig konfektroulade med abrikosfyld

Konfekt hører sig julen til. Her får du opskriften på en delikat konfektroulade med hjemmelavet fyld af abrikos
af Annemette Voss. 21.12.2019 Foto: Skovdalnordic.com
Konfektroulade med abrikosfyld
1 stk

Abrikosfyld

  • 30 g svesker
  • 30 g tørrede dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 3 spsk. brun farin
  • ½ dl vand
  • 50 cl rom (eller cognac)

Desuden

  • 250 g marcipan
  • 1 spsk. flormelis
  • Ca. 200 g god mørk chokolade, f.eks. Callebaut 811
  • 2 tsk. kandiserede violer

Sådan laver du konfektroulade

Abrikosfyld

  1. Hak svesker, dadler og abrikoser, og kog dem sammen med brun farin, vand og rom/cognac. Kog ind, til væsken er væsentligt reduceret.
  2. Blend massen ganske kort til en grov konsistens, og lad den køle af.

Desuden

  1. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel, der måler ca. 25 x 20 cm.
  2. Fordel abrikosfyldet ovenpå, og rul marcipanen sammen på den lange led til en stram roulade.
  3. Læg rouladen på køl i et par timer.
  4. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på rouladen. Dæk også enderne.
  5. Drys med kandiserede violer, mens chokoladen stadig er våd.
  6. Lad chokoladen størkne.