Konfektroulade
Konfekt

Konfektroulade

af Annemette Voss 21.12.2019
Foto Skovdalnordic.com
Konfekt hører sig julen til. Her får du opskriften på en delikat konfektroulade med hjemmelavet fyld af abrikos
1 personer

Abrikosfyld

  • 30 g svesker
  • 30 g tørrede dadler
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 3 spsk. brun farin
  • ½ dl vand
  • 50 cl rom (eller cognac)

Desuden

  • 250 g marcipan
  • 1 spsk. flormelis
  • Ca. 200 g god mørk chokolade, f.eks. Callebaut 811
  • 2 tsk. kandiserede violer

Sådan laver du konfektroulade

Abrikosfyld

  1. Hak svesker, dadler og abrikoser, og kog dem sammen med brun farin, vand og rom/cognac. Kog ind, til væsken er væsentligt reduceret.
  2. Blend massen ganske kort til en grov konsistens, og lad den køle af.

Prøv også disse lækre havregrynskugler med kaffesmag

Desuden

  1. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel, der måler ca. 25 x 20 cm.
  2. Fordel abrikosfyldet ovenpå, og rul marcipanen sammen på den lange led til en stram roulade.
  3. Læg rouladen på køl i et par timer.
  4. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på rouladen. Dæk også enderne.
  5. Drys med kandiserede violer, mens chokoladen stadig er våd.
  6. Lad chokoladen størkne.