Konfektroulade

Antal: 
1 stk.
Det skal du bruge: 
Abrikosfyld
30 g svesker
30 g tørrede dadler
50 g tørrede abrikoser
3 spsk. brun farin
½ dl vand
50 cl rom (eller cognac)
Desuden
250 g marcipan
1 spsk. flormelis
Ca. 200 g god mørk chokolade, f.eks. Callebaut 811
2 tsk. kandiserede violer

Sådan laver du konfektroulade

Abrikosfyld

  1. Hak svesker, dadler og abrikoser, og kog dem sammen med brun farin, vand og rom/cognac. Kog ind, til væsken er væsentligt reduceret.
  2. Blend massen ganske kort til en grov konsistens, og lad den køle af.

Prøv også disse lækre havregrynskugler med kaffesmag

Desuden

  1. Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel, der måler ca. 25 x 20 cm.
  2. Fordel abrikosfyldet ovenpå, og rul marcipanen sammen på den lange led til en stram roulade.
  3. Læg rouladen på køl i et par timer.
  4. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på rouladen. Dæk også enderne.
  5. Drys med kandiserede violer, mens chokoladen stadig er våd.
  6. Lad chokoladen størkne.