Konfekt
Konfekt
Svesker i madeira
Svesker i madeira er en velkendtklassiker. Her får du opskriften på svesker i madeira, som du selv kan lave.
af Camilla Zarah Lawes
31.01.2014
Foto: Columbus Leth
Det er en fornøjelse at sætte tænderne i de gamle kageklassikere. Du forbinder måske svesker i madeira med noget, der blev serveret hos din mormor, men svesker i madeira smager virkelig fantastisk - især, hvis du laver dem selv.
Kan du lide svesker i madeira? Så se også hvordan du kan lave klassiske konditorkager her!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til svesker i madeira:
- 40 g sukker
- 1½ dl madeira
- 24 svesker uden sten
- 150 g marcipan
- 1 dl flormelis
- 100 g mørk chokolade
- Pynt: Knuste kandiserede violer og guldglimmer
- Desuden: 1 lille udstikkerform på størrelse med en femkrone
Læs også: 5 fejl du begår, når du bager
Sådan laver du svesker i madeira:
- Kog sukker og madeira op. Når lagen koger, tilsæt sveskerne, kog op igen, og sluk for varmen. Lad sveskerne stå og trække mindst et par timer, men gerne natten over.
- Rul marcipanen ud på et rent bord med lidt flormelis, og del den i to. Læg sveskerne enkeltvis på den ene del marcipan, svøb den anden del af marcipanen over, og tryk dem ud med udstikkerformen.
- Smelt chokoladen over et vandbad, og dyp sveskerne i den flydende chokolade. Der må ikke komme vand eller damp i chokoladen, så tykner den og ikke kan bruges. Lad dem dryppe af på bagepapir eller en rist et køligt sted. Drys med kandiserede violer og guldstøv.
- Opbevar dem køligt, evt. i en kagedåse, til de skal spises.
Få opskriften på fem lækre småkager her!