Grydestegt kylling
Ingredienser til grydestegt kylling
(6 personer)
1½ kg stor kylling
havsalt og peber
4 kviste frisk timian
2 kviste rosmarin
4 kviste bredbladet persille
1 sukkerknald
25 g smør
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 stilk blegselleri
5 sorte peberkorn
3 dl vand
2 dl fløde
Marineret agurkesalat:
1 agurk
1 dl lagereddike
3 spsk rørsukker
1 spsk havsalt
1 spsk dildfrø
1 bundt dild
peber
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvis du kan lide grydestegt kylling så kan du helt sikkert også lide
Fremgangsmåde til grydestegt kylling
Gnid kyllingen med havsalt og peber og fyld timian, rosmarin, persille og sukkerknald i kyllingen. Smelt smørret i en stor stegegryde og tilsæt olivenolien. Lad det bruse af og brun kyllingen på alle sider. Tilsæt hvidløg, gulerod, blegselleri og peberkorn. Hæld vand ved, læg låg på gryden og lad kyllingen simre i en time - så er der grydestegt kylling.
Tag kyllingen op og læg den til side tildækket, så den holder på varmen. Si sovsen og lad den koge ind til det halve. Hæld fløden ved og lad sovsen tykne ved svag varme. Parter kyllingen, anret den på et fad og server sovsen separat.
Agurkesalat: Snit agurken i tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i en skål. Hæld eddike, sukker, havsalt, dildfrø og friskkværnet peber over. Lad det stå tildækket på køkkenbordet. Hak dilden og vend den i agurkesalaten lige før servering.
Salat med fløde/ citrondressing
(6 personer)
1 hovedsalat
1 spidskål
friskbælgede ærter, så mange man lyster
Dressing:
2 dl fløde
1 citron
2 spsk rørsukker
salt og peber
Skyl salaten og slyng den tør. Fjern de yderste blade af spidskålen. Brug nogle af de større blade som 'salatskål'. Fjern stokken og snit resten af kålen fint. Snit salathovedet. Læg den fintsnittede kål og salat i 'salatskålen' med et væld af friskbælgede ærter.
Dressing: Bland fløde med saften af citronen. Tilsæt sukker, salt og peber og smag til, evt. med mere sukker. Hæld dressingen over salaten. Salaten kan selvfølgelig også anrettes på vanlig vis i en stor salatskål. Hæld først dressingen over lige før servering.