Det skal du bruge:
Fermenteret squash
650 g squash – gerne både gule og grønne
1 lille, helt hvidløg
1 bananskalotteløg
5 cm ingefær
1 spsk. hvide peberkorn
1 spsk. sort sesamfrø
3 spsk. havsalt
2 spsk. æbleeddike
Ca. 2 l vand
Evt. Atamon
Sådan gør du:
-
Skyl og skær squashene i ½ cm tykke skiver.
-
Pil det yderste af hvidløget, og del det på midten.
-
Pil og skær skalotteløget i tynde, aflange både.
-
Skyl ingefæren, og skær den i tynde skiver.
-
Fordel grøntsagerne i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.
-
Drys peberkorn, sesamfrø og salt imellem lagene. Hæld eddike på.
-
Kog vandet, lad det afkøle, og hæld det over grøntsagerne, så de bliver helt dækket.
-
Luk låget på glassene, og stil dem i et mørkt hjørne af køkkenet.
-
Lad dem stå i 4 dage.
-
Stil dem så i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af squashene.