Fermenteret squash

Det skal du bruge: 
Fermenteret squash
650 g squash – gerne både gule og grønne
1 lille, helt hvidløg
1 bananskalotteløg
5 cm ingefær
1 spsk. hvide peberkorn
1 spsk. sort sesamfrø
3 spsk. havsalt
2 spsk. æbleeddike
Ca. 2 l vand
Evt. Atamon

Sådan gør du:

  • Skyl og skær squashene i ½ cm tykke skiver.

  • Pil det yderste af hvidløget, og del det på midten.

  • Pil og skær skalotteløget i tynde, aflange både.

  • Skyl ingefæren, og skær den i tynde skiver.

  • Fordel grøntsagerne i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.

  • Drys peberkorn, sesamfrø og salt imellem lagene. Hæld eddike på.

  • Kog vandet, lad det afkøle, og hæld det over grøntsagerne, så de bliver helt dækket.

  • Luk låget på glassene, og stil dem i et mørkt hjørne af køkkenet.

  • Lad dem stå i 4 dage.

  • Stil dem så i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af squashene.