Tilbehør

Fermenteret squash

Fermenteret squash smager fantastisk på en bruschetta med grillet gedeost. Du kan også nyde dem på en avocadomad eller på æggekage.
af Camilla Zarah Lawes 9.02.2021 Foto: Stine Christiansen.
Opskrift på fermenteret squash

Fermenteret squash

  • 650 g squash – gerne både gule og grønne
  • 1 lille, helt hvidløg
  • 1 bananskalotteløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 spsk. hvide peberkorn
  • 1 spsk. sort sesamfrø
  • 3 spsk. havsalt
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Ca. 2 l vand
  • Evt. Atamon

Sådan gør du:

  • Skyl og skær squashene i ½ cm tykke skiver.

  • Pil det yderste af hvidløget, og del det på midten.

  • Pil og skær skalotteløget i tynde, aflange både.

  • Skyl ingefæren, og skær den i tynde skiver.

  • Fordel grøntsagerne i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.

  • Drys peberkorn, sesamfrø og salt imellem lagene. Hæld eddike på.

  • Kog vandet, lad det afkøle, og hæld det over grøntsagerne, så de bliver helt dækket.

  • Luk låget på glassene, og stil dem i et mørkt hjørne af køkkenet.

  • Lad dem stå i 4 dage.

  • Stil dem så i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af squashene.