Ristede kastanjer

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Ristede kastanjer
1 kg kastanjer
salt
evt. smør

I oktober og november er det kastanjetid, og de blanke nødder kan bruges i mange skønne sammenhænge. Ofte ligger de bare på jorden og venter på at blive samlet op. Faktisk er kastanjer rige på vitaminer, og proteinindholdet svaret til indholdet i kartofler.I Italien har de en fast efterårs-og vintertradition, hvor der serveres Caldarroste, som er ristede kastanjer, der tilberedes åben ild i en hullet pande. 

Opbevares på køl
Kastanjerne skal spises, inden de bliver tørre. Du kan opbevare dem på køl i en lukket beholder indtil foråret, hvor de vil begynde at spire. Kastanjerne kan nydes friske eller tilberedte, men husk at fjerne, ikke bare den brune skal, men også den læderagtige hinde omkring kastanjen.

Se også: Forvandl dine grankogler til naturlige luftfriskere

[node:cta:4517]

Kastanjerne betegnes som nødder. Kimen, altså den spiselige og spiredygtige del, er omgivet af en skal og sidder, ligesom andre nødder, i en skål, der holder fast i dem, indtil de er modne.

Prøv også: Vaniljesyltede pærer

ristede kastanjer - Sådan gør du 

  1. Skær et kryds i kastanjernes spidse ende med en lille skarp kniv. 
  2. Kom kastanjerne på en pande med huller i eller en speciel grillpande, og rist dem på en udendørs gril eller pejs i ca. en halv time. Sørg for hele tiden at vende dem. 
  3. Til sidst piller du skallen af kastanjerne,imens de stadig er varme, så bitterstoffet ikke når at trænge ind i kastanjekødet.
  4. Servér med lidt salt og smør. 

Læs også: Få succes med din bøgehæk