Bøf stroganoff med cognac og svampe

Det skal du bruge: 
Bøf stroganoff med cognac og svampe
800 g gode bøffer
25 g smør
500 g blandede svampe
½ dl cognac
150 g afdryppede perleløg
Ca. 2 spsk. tomatpuré
4 dl oksebouillon
4 dl madlavningsfløde
Salt og peber
Evt. lidt majsstivelse
Tilbehør: 600 g tørret pasta
 
Hvem elsker ikke en god bøf stroganoff? Bare tanken om kombinationen af det møre kød og den krydrede, cremede sovs får tænderne til at løbe i vand. Denne version med svampe og cognac er fyldt med smag, og skal - modsat mange andre - ikke simre i mere end 15 minutter. Nem og smagslækker aftensmad på ingen tid!
 
Flere lækre efterårsretter: Ossobuco med kartoffel-selleri-mos
 

Det perfekte tilbehør til din bøf stroganoff: Kuvertbrød med parmesan og rosmarin

BØF STROGANOFF MED COGNAC OG SVAMPE - Sådan gør du

  1. Skær kødet i strimler, og brun det i smør – det må ikke koge på panden, så steg lidt ad gangen. 
  2. Tag herefter kødet af panden. 
  3. Rengør svampene, svits dem på panden, og tag dem af. 
  4. Kog panden af med cognac. Når cognacen næsten er fordampet, lægger du kød og svampe tilbage på panden, vender det hele rundt, og hælder det i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. 
  5. Lad retten simre i 15 minutter under låg. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken. 
  6. Smag til med salt og peber, og jævn evt. med lidt majsstivelse. 
  7. Servér bøf stroganoffen med friskkogt pasta, kuvertbrød og svampesalt på toppen.

Se også: Biksemad med rødbeder og quinoa