Se også
Aftensmad
Bøf stroganoff med cognac og svampe
Bøf stroganoff er én af de retter, der virkelig kan sætte gang i mundvandet. Denne version med cognac og svampe er cremet og kraftfuld i smagen, og serveres med frisk pasta. Få opskriften her!
af Inge Skovdal
19.03.2018
Foto: Inge Skovdal.
Hvem elsker ikke en god bøf stroganoff? Bare tanken om kombinationen af det møre kød og den krydrede, cremede sovs får tænderne til at løbe i vand. Denne version med svampe og cognac er fyldt med smag, og skal - modsat mange andre - ikke simre i mere end 15 minutter. Nem og smagslækker aftensmad på ingen tid!
Ingredienser
- 800 g gode bøffer
- 25 g smør
- 500 g blandede svampe
- ½ dl cognac
- 150 g afdryppede perleløg
- Ca. 2 spsk. tomatpuré
- 4 dl oksebouillon
- 4 dl madlavningsfløde
- Salt og peber
- Evt. lidt majsstivelse
- Tilbehør: 600 g tørret pasta
Sådan laver du bøf stroganoff
- Skær kødet i strimler, og brun det i smør – det må ikke koge på panden, så steg lidt ad gangen.
- Tag herefter kødet af panden.
- Rengør svampene, svits dem på panden, og tag dem af.
- Kog panden af med cognac. Når cognacen næsten er fordampet, lægger du kød og svampe tilbage på panden, vender det hele rundt, og hælder det i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.
- Lad retten simre i 15 minutter under låg. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken.
- Smag til med salt og peber, og jævn evt. med lidt majsstivelse.
- Servér bøf stroganoffen med friskkogt pasta, kuvertbrød og svampesalt på toppen.