Aftensmad

Cremet og lunende blomkålssuppe

Brug årstidens blomkål til at fremtrylle en fortrinlig blomkålssuppe, som varmer på de kolde dage, og som er spækket med vitaminer. Her serverer vi opskriften på en cremet blomkålssuppe.
af Mai Knauer og Line Sølvhøj Johansson 23.09.2017 Foto: Maria Nørregaard

Blomkålssuppe

  • 1 blomkålshoved (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 knust laurbærblad
  • 1 dl fløde 9 %
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk reven muskatnød
  • Evt. lidt kørvel

Tilbehør

  • Et godt brød

Blomkålssuppe er en gammel klassiker, men det gør den ikke mindre fantastisk, når kulden sætter ind, og du skal have fyldt vitamindepoterne op. Denne blomkålsuppe er dejligt cremet, og det gør den kun ekstra lækker!

Servér din blomkålssuppe sammen med et lækkert brød til frokost, forret eller hovedret. Herunder finder du opskriften på vores favoritblomkålssuppe, som nemt kan ganges op til flere, og så kan du fryse den ned, hvis du har lavet en ekstra stor portion. Opskriften på blomkålssuppe er til fire personer.

Vild med blomkål? Prøv også disse små blomkåls-hapsere med hummus!

Sådan laver du blomkålssuppe:

  1. Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter, uden at de tager farve.
  2. Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær og fløde, og lad blomkålen koge ved lav varme under låg i 15-20 minutter.
  3. Blend din blomkålssuppe, og hæld den tilbage i gryden. Varm den igennem, og smag til med krydderier.
  4. Server lidt kørvel på toppen af din blomkålssuppe sammen med et godt brød.
  5. Blomkålssuppe er en nem ret, der er hurtig at lave.

Prøv også opskriften: Stegt flæsk med kold persillecreme

Blomkålssuppe er en fantastisk ret at servere, når kulden sætter ind, og du skal have noget at varme dig på. Serverer du blomkålssuppe til aftensmad, så brug forskellig topping til din blomkålssuppe og husk det gode brød til. Gang opskriften op, hvis du vil have blomkålssuppe til flere dage!