Antal:
6 pers.
Det skal du bruge:
Sherrybraiserede svinekæber med chorizo og mandler
400 g svinekæber
Lidt olie til stegning
2 løg
4 fed hvidløg
1 spsk. røget paprika
4 dl sherry
5 dl hønsebouillon
2 peberfrugter
2 dåser kikærter
400 g små friske chorizoer
100 g mandler
Salt og peber
2-3 spsk. citronsaft
Tilbehør
2 dl cremefraiche 18 %
1 håndfuld frisk oregano
1 godt brød
Sådan laver du Sherrybraiserede svinekæber:
- Brun svinekæberne i olie i en støbejernsgryde.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
- Vend paprika, løg og hvidløg sammen med svinekæberne i gryden, og lad det stege lidt sammen, til løgene får en smule farve.
- Tilsæt sherry og bouillon, og lad det simre under låg i 1½ time.
- Rens peberfrugten, og skær den i mundrette stykker.
- Afdryp kikærterne.
- Vend peberfrugt, kikærter, chorizo og mandler i retten, og lad den simre videre i 1 time.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Desuden:
Servér retten med cremefraiche og frisk oregano på toppen, og et godt brød til.
TIP: I stedet for brød kan du lave kartoffelmos eller ris til retten.