WEEKEND BITES | Tarteletter af filodej med kylling og grønne asparges
Her får du opskriften på den populære danske spise, nemlig tarteletter. Denne opskrift er dog med et twist - den traditionelle tarteletskål er skiftet ud med hjemmelavede, lette og sprøde tarteletskåle af filodej.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tarteletter af filodej med kylling og grønne asparges
Tid: 1 time.
Ovntid: 8-10 minutter.
Antal personer: 4
INGREDIENSER
Tarteletbund:
- 3 ark filodej
- 2-3 spsk. olie
- en fast muffinform med 12 huller
Kyllingesauce med grønne asparges:
- 2 kyllingebrystfileter
- 7 dl hønsebouillon
- 1 bundt grønne asparges (ca. 250 g)
- 2 dl skummetmælk
- 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Til servering:
- 1 potte kørvel
FREMGANGSMÅDE
Tarteletbund:
1. Tag 1 ark filodej frem. Læg et fugtigt viskestykke over resten. Klip det første ark filodej i 12 stykker.
2. Pensl de 12 stykker med olie. Læg 3 stykker oven på hinanden lidt forskudt, så det ligner en stjerne.
3. Læg de 3 sammenlagte stykker i en muffinform, og tryk godt ned i bunden og i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten. Fortsæt på samme måde med resten.
4. Bag tarteletterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
PRØV OGSÅ: Klassiske tarteletter med kylling
Kyllingesauce med asparges:
5. Kog kyllinge-fileterne i hønsebouillon i ca. 10 minutter, til kødet er gennemtilberedt. Afkøl kødet, og pluk det i strimler med 2 gafler. Si hønsebouillonen,og tag 5 dl fra til saucen. Kassér resten. Bring de 5 dl hønsebouillon i kog i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Skyl asparges, bræk den nederste, lidt grove ende, og skær resten i små stykker. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra.
6. Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i den simrende hønsebouillon lidt ad gangen, til saucen er cremet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend kylling og asparges i saucen, og varm den igennem.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af grillet radicchio, jordbær og vesterhavsost