Cheesecake med appelsin
En ostekage er med sin cremede konsistens og knasende bund altid en succes. Den har også godt af, at der kommer et syrligt indspark, ofte i form at en gelé, og derfor er denne cheesecake med appelsin helt perfekt.
Den friske smag af appelsin skinner både igennem i ostecremen og i den orange appelsingelé, som pynter på toppen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Opskrift på en klassisk cheesecake med hindbær
Cheesecaken passer godt til dig, der gør vil gøre lidt ekstra ud af desserten. Den her opskrift er ikke på en stor cheesecake, men derimod 6 små cheesecakes, som er formet i en springform, så de får en høj, slank form og dermed ser ekstra elegante ud.
Derudover er hver kage pyntet med en tørret appelsin, som giver den ekstra 'wauw-effekt'. Det tager tre timer at lave de tørrede appelsiner selv, men du kan også købe dem færdige i velassorterede butikker.
Opskrift på cheesecake med appelsin
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave cheesecake med appelsin
- 2 usprøjtede appelsiner
- 100 g Digestive-kiks
- 50 g smør
- 3 blade husblas
- 200 g flødeost
- 50 g flormelis
- 1 vaniljestang
- 2 usprøjtede appelsiner
- 3 dl fløde
- Appelsingelé: 2 blade husblas, 3 appelsiner og 50 g sukker
Du kan se ALLE vores opskrifter på cheesecake her!
Sådan laver du cheesecake med appelsin
- Tørrede appelsiner: Tænd ovnen på 100°. Skær appelsinerne i tynde skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen i 3 timer.
- Kiksebund: Smelt smørret ved lav varme. Knus Digestive-kiks ved at komme dem i en frysepose, og bank dem til smulder. Hæld de knuste kiks i en skål. Hæld smørret over, og rør det hele godt sammen.
- Beklæd springformene med kageplast eller bagepapir i kanterne. Fordel kiksemassen i bunden af springformene, og mas det ud til kanten. Sæt cheesecake-bunden på køl i ca. 10 minutter.
- Creamcheese: Læg husblassen i blød i koldt vand. Skil vaniljekornene ad ved at mase dem sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk flødeost, appelsinskal, flormelis og vaniljesukker sammen. Pisk fløden let, til den laver små toppe. Pas på, at du ikke pisker for meget, for den skal ikke piskes til flødeskum.
- Klem vandet ud af husblassen, og smelt den i en gryde ved lav varme sammen med saften fra appelsinerne. Tag en smule af den piskede fløde, og bland den i den smeltede husblas.
- Vend derefter husblassen i resten af den piskede fløde. Det skal vendes ret hurtigt i fløden for at undgå, at husblassen trevler.
- Vend derefter fløden i flødeosten med en dejskraber. Hæld massen i en sprøjtepose, og fordel cheesecake-cremen i springformene.
- Til sidst glatter du overfladen, så geléen bliver jævn og glat. Stil dem i fryseren i ca. 30 minutter.
- Appelsingelé: Læg husblas i blød i koldt vand. Kog appelsinsaft og sukker op i en gryde. Tag det af varmen, og sigt det. Klem vandet ud af husblassen.
- Tilsæt husblassen til den varme masse, og rør rundt. Lad massen køle af i 10-15 minutter.
- Tag en spiseske, og hæld forsigtigt geléen over desserterne. På den måde rammer geléen forsigtigt cheesecake-cremen og danner ikke lufthuller.
- Stil dem i fryseren i ca. 20 minutter, og servér.
Du kan også prøve disse cheesecakes: