250 g laksefilet, med skind
1 tsk salt
1 tsk sukker
500 g grønne bønner
½ hoved lola bionda-salat
2 hårdkogte æg
20 calamataoliven
4 spsk olivenolie
Puds laksen, drys den med salt og sukker, og mariner den i ca. 1 time. Dup forsigtigt overskydende væske af med køkkenrulle efter marineringen. Fordel en lille håndfuld rygesmuld i rygekassen der, hvor dit gasblus rammer. Sæt derefter risten med bakken under ned i rygekassen. Sæt låget på rygekassen. Sæt kassen over gasblusset eller anden åben ild i ca. 10 minutter. Lad derefter fisken stå med låget lukket i 10 minutter. Nip bønnerne, og blancher dem i rigeligt saltet kogende vand 3-5 minutter. Køl ned i koldt vand. Skyl og pluk salaten. Pil æggene, og del dem i kvarter. Del laksen i mundrette bidder, og vend det hele sammen. Pynt med oliven, og stænk med olivenolie til sidst.
Prøv også: Røget laks med fennikelsalat