Se også
Kager
Lækker Æble-brombær-pie
Forkæl dine gæster med denne lækre og smagfulde æble-brombær-pie med flødeskum eller vaniljeis. Få opskriften her!
af Gitte Heidi Rasmussen
6.01.2020
Foto: Bjørn Jacobsen.
6 personer
Dej
- 250 g hvedemel
- 50 g sukker
- ¼ tsk. bagepulver
- Korn fra ¼ vaniljestang
- 175 g smør
Fyld
- ½ kg æbler
- 25 g smør
- ½ usprøjtet citron
- 200 g sukker
- 1-2 tsk. majsstivelse
- Korn fra ½ vaniljestang
- 250 g brombær
Desuden
- Æg til pensling
- Sukker til drys
- Flødeskum eller vaniljeis
Man går aldrig galt i byen med en lækker tærte. Denne himmelske æble-brombær-tærte emmer både at sprødhed, sødme og syrlighed. Server den som dessert eller blot til kaffen. Velbekomme!
Sådan gør du
Dej:
- Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljekorn.
- Smuld smørret i, så det ligner revet ost.
- Saml dejen, og læg den i køleskabet.
Fyld:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Halvér æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk, og skær dem i smalle både.
- Steg æblerne næsten møre i smør ved middel varme.
- Riv skallen af citronen, og pres saften.
- Bland sukker, majsstivelse, vaniljekorn og revet citronskal, og bland det med æblerne.
- Tilsæt citronsaft og brombær, og bland godt.
- Fordel blandingen i en ovnfast skål eller et fad.
Desuden:
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik små blomster eller cirkler.
- Pensl kanten af formen med sammenpisket æg, og læg dejen en anelse taglagt rundt i kanten af skålen og fortsæt ind mod midten.
- Pensl dejen med æg, drys med sukker, og bag pien gylden og sprød ved 200° i 20-25 minutter.
- Servér den lun med flødeskum eller vaniljeis.
Se også