Bag brunkage-pandekager til jul
Julens lækre kager fortjener at nydes igen og igen. Nytænk dit yndlingsjulebag og fremtryl nye søde smagstraditioner til den søde juletid. Kanel, ingefær, muskatnød og nelliker er med til at give brunkagerne smag. Brug den i en ny julevariant og lav brunkage-pandekager til jul.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Små æble-pandekager med vaniljecreme og jordbær
Opskrift på brunkage-pandekager
(8-10 stk.)
3½ dl hvedemel
1 dl Dansukker Brun Farin
½ spsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. revet muskatnød
½ tsk. stødt nellike
1 dl vand
½ dl Dansukker Muscovadosirup
1 dl kold kaffe
2 store æg
4 spsk. smeltet smør
1 spsk. friskpresset citronsaft + revet skal fra 1 citron
Olie eller smør til pensling af stegepanden
Læs også: Server et tableau med spiselige lækkerier
Sådan laver du brunkage-pandekager:
- Bland mel, brun farin, bagepulver, natron, salt og krydderier i en skål.
- Pisk vand, sirup, kaffe, æg, smør og citronsaft sammen i en stor skål. Tilsæt melblandingen, og pisk, indtil det hele er blandet godt.
- Lad dejen stå i 15 minutter (dejen tykner).
- Pensl stegepanden med olie eller smør, hæld lidt dej på, og bag pandekagerne på middelhøj varme, 1-2 minutter på hver side, eller til de er gyldne.
- Tip: Server med muscovadosirup og en klat flødeskum.
Læs også: Bag nemme nougatsmåkager
Find lækre opskrifter på en god kage-brunch her: