Chokoladetærte med karamel

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Mørdej med kakao
200 g hvedemel
1 spsk. rent kakaopulver
60 g flormelis
1 vaniljestang
100 g smør
2 æggeblommer
5 tsk. vand
Karamelcreme
130 g karamelfudge fra Odense Marcipan
2 dl piskefløde
1 tsk. flagesalt
Chokoladecreme
70 g mørk chokolade
175 g piskefløde
1 tsk. flagesalt

Sådan laver du chokoladetærte med karamel:

Mørdej med kakao:

  • Bland mel, kakao, flormelis og kornene fra vaniljestangen i en foodprocessor.

  • Skær smørret i tern, og blend smørret med de tørre ingredienser, til dejen smuldrer.

  • Tilsæt æggeblommerne, og blend dejen. Hæld vand i blenderen, og blend hurtigt dejen.

  • Saml dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Smør en rund tærteform, ca. 25 cm i diameter, og beklæd bunden med bagepapir.

  • Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir.

  • Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden af tærtedejen med en gaffel. Læg alufolie over, og hæld evt. bønner i til blindbagning.

  • Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.

  • Fjern alufolie og bønner, og bag bunden i yderligere 10 minutter.

  • Lad bunden køle af på en bagerist.

Karamelcreme:

  • Bring karamelfudge og fløde langsomt i kog i en gryde, og rør rundt, til karamelfudgen er smeltet.

  • Tilsæt salt.

  • Hæld den flydende karamel over tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 2 timer.

Chokoladecreme:

  • Hak chokoladen fint.

  • Varm fløde op i en tykbundet gryde.

  • Hæld chokoladen i lidt ad gangen under omrøring, til den er helt opløst.

  • Hæld chokoldecremen over karamellaget i tærten, og sæt formen tilbage i køleskabet i mindst 2 timer.

  • Pynt chokoladetærten med lidt salt inden servering.