Rabarberkage med kokos
Kager

Rabarberkage

af Mai Knauer 12.07.2021
Foto: Columbus Leth.
Denne skærekage er fuld af smag, der tilfredsstiller lækkersulten. Med smag af rabarber, kokos og citron er den perfekt til sommerens kagebord.
8 personer

Rabarberkage

  • 200 g rabarber
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 120 g rørsukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 80 g kokosmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 280 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl olivenolie
  • 160 g hvedemel
  • En rugbrødsform

Sådan laver du rabarberkage

  1. Tænd ovnen på 160°.

  2. Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker.

  3. Bland rabarber, ahornsirup og halvdelen af sukkeret sammen i en skål.

  4. Skyl og riv citronen fint.

  5. Pisk citronskal, kokosmel, bagepulver, æg, yoghurt, vaniljekorn, olie, mel og resten af sukkeret sammen i en anden skål med et piskeris.

  6. Rør halvdelen af rabarberne i dejen.

  7. Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir, og fordel resten af rabarberne på toppen af kagen.

  8. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.

  9. Lad kagen afkøle helt på en bagerist, før den tages ud af formen.