Rabarberkage

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Rabarberkage
200 g rabarber
1 spsk. ahornsirup
120 g rørsukker
1 usprøjtet citron
80 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
2 æg
280 g græsk yoghurt 10 %
1 vaniljestang
1 dl olivenolie
160 g hvedemel
En rugbrødsform

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 160°.

  • Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker.

  • Bland rabarber, ahornsirup og halvdelen af sukkeret sammen i en skål.

  • Skyl og riv citronen fint.

  • Pisk citronskal, kokosmel, bagepulver, æg, yoghurt, vaniljekorn, olie, mel og resten af sukkeret sammen i en anden skål med et piskeris.

  • Rør halvdelen af rabarberne i dejen.

  • Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir, og fordel resten af rabarberne på toppen af kagen.

  • Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.

  • Lad kagen afkøle helt på en bagerist, før den tages ud af formen.