Tilbehør

Bagte portobellosvampe

Toppet med gedeost og tomatsalsa
af Marie Melchior 27.08.2012 Foto: Betina Hastoft. Regi: Housedoctor, Skønne blomster, Casagent

(6 personer)

6 portobellosvampe
• Olivenolie
• Havsalt
• Peber
• 1 rulle Soignon-gedeost (200 g)
• 2 tomater
• 1 bundt basilikum
• 4 spsk. god jomfruolivenolie

TIP: Nyd svampene som forret med brød og eventuelt lidt grøn salat til. Eller server dem som frokostret eller som tilbehør til kød og fjerkræ.

Fjern svampestokkene, og læg svampehovederne på en plade med bagepapir med lamellerne opad. Dryp svampene med olivenolie, havsalt og peber. Skær 6 skiver gedeost, og læg en skive på hver svamp. Halver tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i fi ne tern. Snit basilikummen fint, og vend den i tomaterne. Rør jomfruolivenolie i, og krydr med havsalt og peber. Hæld tomatblandingen over gedeosten, og bag portobellosvampene ved 200° i 5-8 minutter, til osten er smeltet.