Cremet kyllingelasagne
Aftensmad

Cremet kyllingelasagne

af Anette Nilsson 23.08.2018
Foto: Anette Nilsson.
Hvem elsker ikke en lækker, cremet lasagne? Det gør vi i hvert fald, og her får du en nem opskrift på en lækker version med kylling og friske, syltede rødløg.

Lasagne er mad til sjælen, og denne variant med kylling og valnødder er ikke nær så tung som den traditionelle variant, men stadig lækker cremet - perfekt til overgangen mellem sommer og efterår! Prikken over i'et er de syltede rødløg, der giver retten et friskt bid.

Se også: Tærte med asparges og bacon

Det skal du bruge til kyllingelasagne med syltede rødløg:

4 personer - 1 time

  • Ca. 350 g udbenede kyllingeoverlår
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g champignon
  • Olivenolie til stegning
  • 130 g frisk spinat
  • Salt og peber
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 dl revet høost eller cheddar
  • 2 tsk. majsstivelse
  • ½ dl grovhakkede valnødder
  • 4-6 friske lasagneplader

Topping

  • 6 små rødløg
  • 1 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
  • ½ dl hakket persille

Vild med lasagne? Se også vores lakselasagne

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 175°. Skær kyllingekødet i små tern.
  2. Hak løg og hvidløg. Skær champignonerne i skiver.
  3. Steg kyllingeternene gyldne i olivenolien. Tilsæt løg, hvidløg, spinat og champignon. Steg til spinaten er blød og blank. Smag til med salt og peber.
  4. Varm madlavningsfløden op i en kasserolle. Bland den revne ost i, og tilsæt majsstivelsen udrørt i en smule vand. Varm op til kogepunktet, og tilsæt salt og peber.
  5. Put kylling, valnødder, sauce og lasagneplader i et ildfast fad i lag. Sørg for at starte og slutte med saucen.
  6. Gratinér lasagnen i ca. 40 minutter.
  7. Topping: Pil løget og halvér det. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og put løgene i eddikeblandingen.
  8. Når lasagnen er klar, toppes den med de syltede løg og den hakkede persille. Servér straks!