Se også
Aftensmad
Havtaske med parmaskinke
Lav havtaske serveret med ovnbagte, spæde minigrøntsager med krydret brødkrumme og safrancreme – den farverige servering vil imponere dine gæster!
af Carsten Kyster.
4.10.2009
Foto: Columbus Leth.
Ingredienser
- 600 g havtaskefilet
- 750-1000 g spæde minigrøntsager, fx fennikel, gulerødder, bønner, porrer
- 4 skiver parmaskinke
- Evt. ris, brød eller salat som tilbehør
Safrancreme
- 4 skalotteløg, finthakkede
- 50 g smør
- ½ g safrantråde
- 1 dl hvidvin
- 2 spsk. fiskebouillonkoncentrat
- 4 dl piskefløde
- 1 bundt purløg, finthakket
- Salt og peber fra kværn
Brødkrumme
- 160 g lyst brød uden skorpe
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- 2 dl blandede krydderurter: Frisk basilikum, bredbladet persille og oregano
- 1 tsk. salt
Sådan laver du havtaske med parmaskinke
Brødkrumme
- Skær brødet i skiver, og bag det i 30 min. ved 150°, indtil det er tørt.
- Blend hvidløget fint med olie, tilsæt krydderurterne, og blend det fint.
- Bræk brødet i små stykker, og blend det sammen med urteolien. Smag til med salt.
Safrancreme
- Steg løgene i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt safran og hvidvin, og kog det op. Hæld fiskebouillon og fløde i gryden, og kog det ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
- Vend purløg i cremen, lige før den skal serveres.
Fiskefad
- Kog de spæde minigrøntsager næsten møre, køl dem af i iskoldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Skær fisken ud i 4 stykker, krydr med salt og peber, og rul et stykke parmaskinke omkring hvert fiskestykke.
- Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå, og fordel brødkrummen hen over fisken. Bag det i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 8-10 min.
- Anret fisk, grøntsager og safrancreme på varme tallerkener. Server eventuelt med ris, brød eller salat.