Havtaske med parmaskinke

Brødkrumme:
• 160 g lyst brød uden skorpe
• 1 fed hvidløg
• 4 spsk. olivenolie
• 2 dl blandede krydderurter: Frisk basilikum, bredbladet persille og oregano
• 1 tsk. salt

Safrancreme:
• 4 skalotteløg, finthakkede
• 50 g smør
• ½ g safrantråde
• 1 dl hvidvin
• 2 spsk. fiskebouillonkoncentrat, gerne fra Oskar
• 4 dl piskefløde
• Salt og peber fra kværn
• 1 bundt purløg, finthakket

Desuden:
• 750 g-1 kg spæde minigrøntsager, fx fennikel, gulerødder, bønner, porrer
• 600 g havtaskefilet
• 4 skiver parmaskinke

Evt. tilbehør:
• Ris, brød eller salat


Brødkrumme: Skær brødet i skiver, og bag det i 30 min. ved 150°, indtil det er tørt. Blend hvidløget fint med olie, tilsæt krydderurterne, og blend det fint. Bræk brødet i små stykker, og blend det sammen med urteolien. Smag til med salt.


Safrancreme: Steg løgene i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt safran og hvidvin, og kog det op. Hæld fiskebouillon og fløde i gryden, og kog det ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Vend purløg i cremen, lige før den skal serveres.


Fiskefad: Kog de spæde minigrøntsager næsten møre, køl dem af i iskoldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær fisken ud i 4 stykker, krydr med salt og peber, og rul et stykke parmaskinke omkring hvert fiskestykke. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå, og fordel brødkrummen hen over fisken. Bag det i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 8-10 min. Anret fisk, grøntsager og safrancreme på varme tallerkener. Server eventuelt med ris, brød eller salat.