Aftensmad

Havtaske med parmaskinke

Lav havtaske serveret med ovnbagte, spæde minigrøntsager med krydret brødkrumme og safrancreme – den farverige servering vil imponere dine gæster!
af Carsten Kyster.4.10.2009Foto: Columbus Leth.

Ingredienser

  • 600 g havtaskefilet
  • 750-1000 g spæde minigrøntsager, fx fennikel, gulerødder, bønner, porrer
  • 4 skiver parmaskinke
  • Evt. ris, brød eller salat som tilbehør

Safrancreme

  • 4 skalotteløg, finthakkede
  • 50 g smør
  • ½ g safrantråde
  • 1 dl hvidvin
  • 2 spsk. fiskebouillonkoncentrat
  • 4 dl piskefløde
  • 1 bundt purløg, finthakket
  • Salt og peber fra kværn

Brødkrumme

  • 160 g lyst brød uden skorpe
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 dl blandede krydderurter: Frisk basilikum, bredbladet persille og oregano
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du havtaske med parmaskinke

Brødkrumme

  1. Skær brødet i skiver, og bag det i 30 min. ved 150°, indtil det er tørt.
  2. Blend hvidløget fint med olie, tilsæt krydderurterne, og blend det fint.
  3. Bræk brødet i små stykker, og blend det sammen med urteolien. Smag til med salt.

Safrancreme

  1. Steg løgene i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt safran og hvidvin, og kog det op. Hæld fiskebouillon og fløde i gryden, og kog det ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
  2. Vend purløg i cremen, lige før den skal serveres.

Fiskefad

  1. Kog de spæde minigrøntsager næsten møre, køl dem af i iskoldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Skær fisken ud i 4 stykker, krydr med salt og peber, og rul et stykke parmaskinke omkring hvert fiskestykke.
  3. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå, og fordel brødkrummen hen over fisken. Bag det i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 8-10 min.
  4. Anret fisk, grøntsager og safrancreme på varme tallerkener. Server eventuelt med ris, brød eller salat.

Sponsoreret indhold