Aftensmad

Julemad - sådan kommer du i mål

Man kommer ikke sovende til den perfekte julemiddag, men kender du et par tips og tricks, kan du forenkle vejen dertil betydeligt. Få vores tips til julemad i topklasse her!
af Nanna Louise Post Larsen 3.11.2021 Foto: Columbus Leth
julemad

Klumper i sovsen, slatten svær og en grynet og kedelig risalamande. Det er bare et udpluk af de mange skrækscenarier, der kan frembringe piblende sved på panden hos os alle, når huset er fuldt af gæster, og juleklokkerne ringer!

Frygten for en mislykket julemiddag bør dog ikke afholde dig fra at invitere dine kære til den store, hyggelige julemiddag den 24. december, for vi har løsningen på alle tænkelige skrækscenarier i køkkenet!

Få styr på din julemad

Juleaften er en aften fuld af glæde og forventning, og netop på denne dag skal aftenens middag gerne sidde lige i skabet og fungere som en smuk og smagfuld sløjfe på årets hyggeligste aften. Og det er slet ikke en idealistisk tanke.

Med vores geniale tips og tricks kan du nemlig køre den perfekte julemiddag sikkert i mål uden den mindste slinger i valsen. Her har vi samlet en håndfuld af de bedste tips og tricks til de køkkenfejl, vi selv typisk begår, når julestressen har meldt sin ankomst!

julemad

# 1: Sådan får du sprød svær

Indbegrebet af en vellykket julemiddag er flæskesteg med knasende sprøde svær. Lad os hjælpe dig med at knække koden. Få vores tip her!

julemad

# 2: Sådan undgår du klumper i saucen

Klumper i saucen er de fleste kokkes mareridt! Ender du med en klumpet sauce, kan den dog godt reddes.

julemad

# 3: Sådan får du sukkeret til at hænge fast på kartoflerne

De rigtige kartofler og en portion tålmodighed spiller ind, når der skal gode, brunede kartofler på julebordet.

julemad

# 4: Sådan forvandler du brændt grød til let og luftig risalamande

Basen for en god risalamande er risengrøden! Er din grød brændt på, kan den som regel godt ende som et lækkert punktum på julemiddagen alligevel. Få vores tip her!

En tung og flad risalamande kan få selv den mest dessertglade gæst til at smide håndklædet i ringen. Vi viser dig genvejen til en let og luftig risalamande. Få vores tip her!

julemad

# 5: Sådan laver du kirsebærsauce med den perfekte konsistens

De syltede kirsebær, man bruger til at lave hjemmelavet kirsebærsauce, skal jævnes, før saucen serveres. Undgå kirsebærsauce med en lang og klistret konsistens. Få vores tip her!